Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Toborzók a krumplifesztiválon

Szöveg: hm.gov.hu |  2010. szeptember 28. 12:44

Krumplileves, paprikás krumpli, burgonyafőzelék, rakott krumpli, krumplispogácsa, tócsni. A krumplifesztivál szervezői hasonlóan, mint annak idején a seregben gyakran készített, ételekkel csábították a vendégeket Olaszfaluba. Nem úgy a Magyar Honvédség toborzói, akik ott voltak a Zirc melletti falu pityókafesztiválján.

A Nyugat-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság veszprémi Toborzó- és Érdekvédelmi Iroda munkatársai egy kedves felkérésnek tettek eleget  szeptember 25-én. A „Krumplifesztivál" szervezője felkérte az iroda munkatársait, hogy állítsanak fel egy toborzó pontot és hozzák magunkkal a nagysikerű Jet-Fly szimulátort is. Mindezek mellett pedig mutassák be az érdeklődőknek a Magyar Honvédségben betölthető üres beosztásokat, illetve a továbbtanulási lehetőségeket.

A toborzópontot jellemzően általános iskolás gyerekek keresték fel, de volt néhány fiatal, aki komolyan érdeklődött a szerződéses katonai pálya iránt. A toborzók részletesen tájékoztatták őket, és megbeszélték velük a regisztráció, valamit a jelentkezés folyamatát is. A sátorban megtalálhatóak voltak a Magyar Honvédség médiakiadványai is, melyeket az érdeklődők nagy számban vittek magukkal.

 

Képek és szöveg: Vass Géza törzszászlós