Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Történelmi hagyományok és modern stratégia

Szöveg: Sin Bettina |  2024. szeptember 23. 13:30

Az M1 „HadERŐ – Hazámat szolgálom” című katonai műsorának szeptember 23-ai adásában a Kincsem Park kulisszatitkaiba, és az MH Bauer Gyula 5. Területvédelmi Ezred tartalékos katonáinak mindennapjaiba nyerhetünk betekintést. Emellett a tűzszerész hivatás bemutatása és a hazai védelmi haderőfejlesztés kerül fókuszba.

Kincsem_4

A Kincsem Parkban a hazai lóversenyzés 1800-as évekre visszanyúló versenyhagyományait modern eszközökkel, nemzetközi sztenderdek alapján viszik tovább az itt dolgozó edzők, idomárok és menedzserek.

202402_PzH 2000 bevonulás_KL

Magyarország a NATO-hoz való csatlakozása óta egy speciális, a haderő minden területét érintő fejlesztést hajt végre. Deme László, a Honvédelmi Minisztérium haderőfejlesztésért és innovációért felelős helyettes államtitkára a védelmi tervezésről, a nemzetközi irányok adaptálásáról beszél.

w2024.07.24.tartalekos tiszt kepzes ocsa.rt. (4)

A közösség szeretete és a haza szolgálata motiválja a Kaposváron szolgáló területvédelmi tartalékosokat. Az MH Bauer Gyula 5. Területvédelmi Ezred kiemelkedő szerepű alakulat, hiszen a Zala, Somogy és Baranya vármegyei területvédelmi ezrednek meglehetősen hosszú határszakaszt kell megfigyelnie. A tartalékos szolgálat részleteiről, a katonák motivációiról beszél Kátai Róbert alezredes, parancsnokhelyettes.

Ajánló_HadERŐ_0709_tűzszerészek_RT

Miért választják a fiatal katonák a tűzszerész hivatást? Ez a szakma felelősségteljes, izgalmas és elképesztő tudást igényel. Évi átlagosan 2000 régi robbanószerkezet kezelése nagy gyakorlatot ad, ám az improvizált robbanótestek kihívások elé állítják a leggyakorlottabb szakembereket is. Szerencsére modern, innovatív eszközök segítik a munkájukat.

Ne feledjék! Minden kedd délelőtt, 11.33-kor „HadERŐ – Hazámat szolgálom!” az M1-en!