Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Továbbra is a világ élvonalában a magyar ejtőernyősök

Szöveg: Antal Ferenc | Fotó: Magyar Honvédség ejtőernyős válogatott |  2022. augusztus 15. 9:55

Ötven csapat közül az előkelő negyedik helyen végzett a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottja az olaszországi Bellunóban augusztus 12-14. között megrendezett ejtőernyős célbaugró világkupán. Egyéniben, a junior kategóriában Hirschler Bence tizedes (MH 86. Szolnok Helikopter Bázis) második, Bánszki Tamás százados (MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis) a mester kategóriában első helyezést ért el!

IMG_2270

Az olasz helyszín a professzionális szervezés, illetve a kedvező időjárás szempontjából is ideális, így a legkedveltebb a célbaugró csapatok körében. Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy a mezőny rendkívül erős, hiszen minden csapat, aki csak számít a világ élvonalában, ellátogat ide. Ez jelen esetben ötven csapat kétszázötven versenyzőjét jelentette. Bánszki Tamás százados, a csapat kapitánya a honvedelem.hu kérdésére elmondta: az időjárás kedvezett a verseny lebonyolításának, a magyar csapat mind a nyolc versenyugrást végrehajtotta.

„Végig szoros verseny folyt a dobogós helyezésért. Összességében elégedett vagyok a csapattal, különösen Hirschler Bence teljesítményével, aki nagy reménység, remek potenciál van benne, remélem hamarosan túlszárnyalja majd édesapja teljesítményét is” – értékelt Bánszki százados, aki hozzátette azt is, hogy nagy szükségük van a tehetséges fiatalokra, ennek érdekében pedig extra energiákat kell mozgósítani az utánpótlás nevelésre.

IMG_2271

A csapatversenyt az olasz nemzeti válogatott nyerte, második lett a csehek világbajnok csapata, harmadik helyen pedig a németek katona-világbajnok összeállítása végzett.

Bánszki Tamás századostól megtudtuk azt is, hogy a következő világkupa állomás két hét múlva az ausztriai Thalgauban lesz, ahol szeretnének hasonló kiváló eredményeket szállítani a magyar nemzetnek.

IMG_2272
Kapcsolódó cikkek