Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tudásmegosztó Szaknyelvi Konferencia Debrecenben

Szöveg: Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium |  2021. október 27. 12:44

Tudásmegosztó Szaknyelvi Konferenciát tartottak október 26-27-én, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumban. A konferenciára az ország minden részéről érkeztek résztvevők.

Kratkó_kapott (6)

A rendezvény azzal a céllal jött létre, hogy a Honvéd Kadét Program I-es, II-es és III-as szintjén működő intézmények oktatói és képviselői részére lehetőséget nyújtson a katonai szaknyelv oktatása és a honvédelmi nevelés során szerzett tapasztalatok átadására. Ezen túlmenően a kétnapos esemény a programban dolgozó kollégák kapcsolatépítését is szolgálta.

Az első napon prof. dr. Csikány Tamás Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos rektorhelyettese osztotta meg gondolatait „A hadtörténelem szerepe a 21. századi hazafias és a katonai nevelésben” tárgyú előadása során.

Kratkó_kapott (3)

A konferencia második napján dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának „A Magyar Honvédség Parancsnokságának támogató szerepe a Honvéd Kadét Programban” témájú plenáris előadását kísérhették figyelemmel az érdeklődők.

Kratkó_kapott (2)

A rendezvényen a plenáris előadásokon kívül szekcióülések és kerekasztal beszélgetések is zajlottak, ahol a Honvédelmi Minisztérium Oktatási, Tudományszervező és Kulturális Főosztálytól Kis Ákos vezető kormánytanácsos, szakreferens; a Honvédelmi Sportszövetség képviseletében Kéri Zoltán szakmai referens; valamint az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság állományából Mészáros Károly és Baumann Zoltán őrnagyok – szakterületeik vonatkozásában – tartottak előadásokat.

A résztvevők visszajelzése alapján a rendezvény sikeresen és eredményesen zárult, hiszen a tudásmegosztáson kívül a kapcsolatépítés is kiemelt szerephez jutott.