Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új alegységzászló a Helyőrségtámogató Parancsnokságnak

Szöveg: Mátyás Andrea |  2010. június 28. 10:02

A székesfehérvári Alba Regia Laktanya alakuló terén, a KIPSZER Elektromos Szerelő Zrt. június 27-e, a Lövészek Napja alkalmából, alegységzászlót adományozott a Magyar Honvédség 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred Helyőrségtámogató Parancsnoksága számára.

Az ünnepségen megjelent Fucsku Sándor dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság törzsfőnöke, valamint többek közt, az adományozó, Virágh István, a KIPSZER Elektromos Szerelő Zrt. műszaki vezérigazgatója.
Az előljáró fogadása után a felsorakozott állomány számára ismertetésre került Kovács József vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokának, a „Lövészek Napja" alkalmából küldött köszöntő levele.

A legmagasztosabb katonai szimbólum, a zászló átadása előtt, Virágh István, a KIPSZER Elektromos Szerelő Zrt. műszaki vezérigazgatója beszédében kihangsúlyozta, hogy különös jelentőséget ad az adományozásnak az, hogy egy olyan alegységet emelhet ki, amely alaprendeltetéséből adódóan helyőrségszintű feladatokat kell, hogy ellásson, amely talán a legszerteágazóbb, a legösszetettebb elemeket tartalmazó egység. A napra kész felkészültség, a szolgálatkészség, az elhivatottság intézménye nélkül sikereket elérniük nem lehetne.

„Bár a zászlót a Helyőrségtámogató Parancsnokság kapja, ez a jelkép az ezred elért sikereit is magában hordozza, ezért érezze ezt a zászlót is mindenki a maga elismerésének. Legyenek büszkék a Helyőrségtámogató Parancsnokság zászlajára, mint ahogyan mi is büszkék vagyunk az Ezred valamennyi szervezeti elemének áldozatos munkájára."

1595903756
 

Válaszbeszédében Holecz József alezredes, a Helyőrségtámogató Parancsnokság parancsnoka, az alegységzászló átvétele után biztosította az Adományozót arról, hogy „ a jövőben számunkra ez a zászló jelentheti a töretlen kitartást abban, amiben hiszünk: a becsületes, tisztességes minőségi munkában, a folyamatos fejlődés iránti igényben, a haza katonai szolgálatában."
Köszönetét fejezte ki elsősorban az adományozó cég műszaki vezérigazgatójának, Virágh István úrnak, továbbá különös tisztelettel megköszönte az ezred parancsnokának, az afganisztáni misszióban feladatot teljesítő Dr. Révész Gyula mérnök ezredesnek, hogy szívügyének érezte a zászlóalj tevékenységének zászlóval történő elismerését.
Hangsúlyozta, hogy a zászlót, mint a katonai becsület, a hősiesség és a dicsőség jelképét, a múlt elismeréseként kapták a jelenben, hiszen a mai nap legalább szól annyira a múlt dicsőségéről és elismeréséről, mint róluk.

Végezetül, Nagy Lajos mérnök alezredes, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred megbízott parancsnoka, beosztásukban huzamos időn át végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként, a „Lövészek Napja" alkalmából, oklevelet adományozott 6 fő legénységi állományú szerződéses katona számára. Az elismerésben részesültek számára ugyanúgy, mint a Helyőrségtámogató Parancsnokság teljes személyi állományának további munkájához sok sikert, erőt, egészséget, katona szerencsét kívánt.

1595903756
 

Fotó: Bödő Viktória