Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új megbízott parancsnok az MH Pápa Bázisrepülőtér élén

Szöveg: Gyeginszky Andor törzsőrmester |  2012. augusztus 6. 10:42

Nem ismeretlen a pápai bázis és a bázisparancsnoki beosztás sem Gangler László alezredesnek, aki augusztus 1-jétől az MH Pápa Bázisrepülőtér megbízott parancsnoka.

1595939723
Gangler alezredes 1988-ban, a Kilián György Repülőműszaki Főiskola elvégzése után Pápán kezdte meg szolgálatát harcálláspont-megfigyelőként. Az itt töltött több mint 18 év szolgálat alatt számos beosztásban dolgozott, például 2004–2006 között a bázisrepülőtér megbízott parancsnokaként.

2007-től – az afganisztáni MH Tartományi Újjáépítési Csoport harmadik váltásának törzsfőnöki beosztásában eltöltött féléves missziót követően – Olaszországban, az Egyesített Légierő Hadműveleti Központ légtérgazdálkodó-tervező főtiszti feladatait látta el, egészen 2012-ig.

Gangler alezredes katonai pályafutása során számos képzésen, tanfolyamon vett részt, 2001-ben a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen, a katonai vezető, légierő szakon kitüntetéssel végzett.

Az újonnan megbízott parancsnok köszöntőjében elmondta: példát kíván mutatni, emellett pedig tisztességes, kemény munkát vár el a bázis állományától.

Ugyanezen a napon a Pápára települt Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) két századának élén is változás történt. Megbízatásuk lejárta után Tom-Ivar Punsvik alezredes (Norvégia) és Costel Gavrila alezredes (Románia) helyére Bengt Friberg alezredes (Svédország) és Kjell-Arne Nilsen alezredes (Norvégia) került a Vezetési és Irányítási Századhoz, valamint a Logisztikai és Támogató Századhoz.

1595939724