Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új pszichológus az MH PRT hetedik váltásánál

Szöveg: Palotás Levente |  2010. január 19. 8:02

Tóth Eszter pszichológus főhadnagy hivatalosan 2009. december 23-án vette át Kovács Gabriella alezredestől az MH Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) pszichológus beosztását. Tóth főhadnagy az MH Dr. Radó György Honvéd Egészségügyi Központ Preventív Igazgatóságán dolgozik, mint pszichológus.

Az új pszichológus nem ismeretlen az MH PRT hetedik váltásnak állománya előtt, hiszen a missziót megelőző felkészülésen ő is részt vett, annak érdekében, hogy megismerje az állományt.

Az ünnepekre kiérkező szakember véleménye szerint az állomány pszichés állapota megfelelő, lehetővé teszi a feladatteljesítést extrém körülmények között is. Az elmúlt időszak szabadságolásai alatt az állománynak volt lehetősége kipihennie az eddigi munkát és újult erővel tudják végrehajtani a feladataikat a hátralévő időben.

A pszichológus munkájához tartozik az állomány folyamatos monitorozása, tanácsadás, coaching tevékenység, tárgyalásokon való részvétel, képesség-készségfejlesztő tréningek megtartása, igény szerinti segítségnyújtás az Afganisztánban szolgáló, de nem a PRT állományába tartozó magyar katonák részére.

Mindezek mellett rendszeresen részt vesz járőrözési és CIMIC-feladatokban is, hogy tapasztalatokat szerezzen a különböző munkakörökről, illetve megfigyelje a katonákat feladatteljesítés közben. Eddigi tapasztalatai szerint a kint lévő állomány kellőképpen felkészült a missziós tevékenységre és bármilyen helyzetben megállja helyét.

Természetesen a külföldön szolgálatot teljesítő pszichológus nincs magára hagyva. Annak érdekében, hogy munkáját minél magasabb szinten tudja ellátni, otthonról támogatják kollégái, a PRT-7 első pszichológusa, és az MH HEK Pszichológiai Intézete.