Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új törzsfőnök a Magyar Honvédség Parancsnokságán

Szöveg: Révész Béla | Fotó: Szováthy Kinga |  2022. január 31. 14:55

Bozó Tibor vezérőrnagy január 31-én vette át a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöki beosztását Mihócza Zoltán altábornagytól.

MHP_TÖF_beosztas_atadas-atvetele_20220131_03 copy

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka és Sándor Zsolt vezérőrnagy, parancsnokhelyettes jelenlétében vette át a törzsfőnöki beosztást Mihócza Zoltán altábornagytól Bozó Tibor vezérőrnagy, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság eddigi parancsnoka Budapesten, hétfőn.

Az eseményen dr. Ruszin-Szendi Romulusz úgy fogalmazott: a törzsfőnöki beosztás – ahogyan az alakulatoknál – a Magyar Honvédség Parancsnokságán is kiemelt fontosságú pozíció, amit Mihócza altábornagy a legnagyobb szakértelemmel és elhivatottsággal látott el a kezdetektől fogva. „A semmiből építette fel a Magyar Honvédség Parancsnokságának a törzsét” – mondta Ruszin altábornagy, hozzátéve: ismerve a távozó törzsfőnök kvalitásait, tudja, hogy nemzeti katonai képviselőként külföldön is ugyanilyen sikeres lesz munkájában. Bozó Tibor vezérőrnaggyal kapcsolatban úgy fogalmazott: látja benne azt az agilitást, tenni akarást, lojalitást, ami megadja azt az alapot, hogy ő legyen a következő törzsfőnök.

MHP_TÖF_beosztas_atadas-atvetele_20220131_09 copy

Mihócza Zoltán altábornagy köszönetét fejezte ki azért, mert elöljárói támogatták szándékát új pozíciója betöltésére. Az altábornagy Monsban folytatja pályafutását nemzeti katonai képviselőként - ahogyan fogalmazott: a hazai értékrendet szolgálva és előtérbe helyezve. A távozó törzsfőnök köszönetet mondott mindenkinek, aki segítette munkáját, és hozzájárult ahhoz, hogy a Magyar Honvédség Parancsnokságán kiépülhessen és hatékonyan működjön a terület. „Én most nem elköszönni, hanem megköszönni szeretném azt az együttműködést, amivel építettük a Magyar Honvédséget, az Összhaderőnemi Parancsnokságot, majd a Magyar Honvédség Parancsnokságát” – fogalmazott Mihócza Zoltán, mindenkitől azt kérve, hogy a kitűzött célok megvalósulása érdekében maradéktalanul támogassa a Magyar Honvédség parancsnokát.

MHP_TÖF_beosztas_atadas-atvetele_20220131_04 copy

Bozó Tibor vezérőrnagy, az új törzsfőnök megtiszteltetésnek, pályája csúcsának, egyben nehéz, nemes feladatnak nevezte új megbízatását. Méltatta elődje munkáját és eddigi eredményeit, mint mondta: a rendszer, amit Mihócza altábornagy létrehozott, olajozottan működik, csak a változó körülmények és új kihívások tükrében változtatnak rajta. Rámutatott: a Magyar Honvédség teljes átalakulása még nem ért véget, a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program sikere érdekében tökéletesen összehangolt csapatmunkára van szükség.

Az új törzsfőnök február 1-jétől látja el a szolgálatot a Magyar Honvédség Parancsnokságán.