Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb dróntámadás Pakisztánban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. május 12. 17:53

Legkevesebb öt iszlamista lázadó halt meg egy pilóta nélküli, távirányítású amerikai repülőgép rakétacsapásában Északnyugat-Pakisztánban – közölték csütörtökön a pakisztáni hadsereg illetékesei. Egy Afganisztánból indított pilóta nélküli repülőgép – úgynevezett drón – két rakétát lőtt ki egy gépkocsira, amely lázadókat vitt az észak-vazirisztáni Dattahel település közelében. Egyes hírek szerint a támadásnak egytucatnyi sebesültje is van.

A térség a tálib lázadók erődítménye, s az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség, a CIA drónjai itt rendszeresen hajtanak végre támadásokat ellenük és az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet tagjai ellen.

Ez volt a harmadik ilyen támadás azóta, hogy tíz nappal ezelőtt amerikai kommandósok az észak-pakisztáni Abbotábádban végeztek az al-Kaida vezetőjével, Oszama bin Ladennel.

Az újabb légicsapás arra utal, hogy az Egyesült Államok nem akar felhagyni a pakisztáni területen végrehajtott légicsapásokkal, jóllehet Iszlámábád sérelmezte, hogy a bin Laden elleni akcióval az amerikaiak megsértették az ország szuverenitását.