Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb fegyverraktárt fosztottak ki a felkelők Tripoliban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. augusztus 29. 15:36

Több száz lőszeresládát zsákmányoltak a felkelők augusztus 27-én, szombaton Tripoliban, amikor rábukkantak egy kisebb fegyverlerakatra; a fegyverraktár kifosztásakor az MTI Hírcentrum munkatársai is jelen voltak. A líbiai fővárost járva az MTI Hírcentrum tudósítói – al Ghaoui Hesna szerkesztő-riporter, Rácz László operatőr és Nyulas Szabolcs újságíró – arra lettek figyelmesek, hogy az egyik út menti épületből lőszeresládákkal megrakott teherautók gurulnak ki.

Az épületbe bejutva kiderült, hogy egy kisebb fegyverraktárra bukkantak a felkelők. A raktárban gépkarabélyokba és légvédelmi ágyúkba való lőszerek, valamint aknák és rakéták voltak. A felkelők boldogan mutogatták azokat a tudósítóknak.

Az egyik férfi arról számolt be, hogy a lőszereket az ország azon pontjaira szállítják később, ahol még dúlnak a harcok a kormányerőkkel, ugyanis Tripolit már majdnem teljesen a felkelők ellenőrzik.

A tudósítók ezután megpróbáltak bejutni Áisa Kadhafinak, a diktátor lányának rezidenciájába, de a magas fallal körbevett épület kapuját behegesztették; a ház előtt posztoló felkelők azt mondták, hogy azért volt erre szükség, mert nem akarják, hogy olyan sorsra jusson, mint Kadhafi villája.

Beindult a katasztrófaturizmus is Áisa rezidenciájánál; amíg a tudósítók a helyszínen voltak, rengeteg család próbált meg bejutni az épületbe. Az emberek többsége boldog és izgatott volt, sokan arról számoltak be, hogy eddig még a közelében sem voltak a háznak. Egy nő azt mondta “nem tudják milyen érzés szabadnak lenni, akik soha nem éltek elnyomás alatt".