Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb középiskola csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz

Szöveg: Tóth Ágnes Magdolna tartalékos százados | Fotó: MH 2. TVE 68. TVZ |  2021. december 19. 14:42

Együttműködési megállapodást írt alá a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium igazgatója, valamint az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred parancsnoka december 15-én, Karcagon.

Az ünnepségen Koncz Tibor esperes, a Nagykunsági Református Egyházmegye vezetőjei örömét fejezte ki, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megyében több intézmény is csatlakozott már a programhoz. Mint mondta: a hűség, a becsület, a fegyelem, a hazaszeretet és az áldozatvállalás - mint erények - egyaránt köthetők a keresztény tanításhoz és a honvédelmi neveléshez is.

Gyökeres Sándor, az iskola igazgatója szerint a Honvéd Kadét Programhoz történő csatlakozással egy új út nyílik meg a fiatalok előtt. A képzés közelebb hozza a fiatalokhoz a honvédelmi ismereteket, fejleszti a közösség és az egymás iránti felelősséget, az önfegyelmet és a kitartást.

20211216-mh2tve-honved-kadet-program (1)

Polyák András ezredes, az MH 2. Vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred parancsnoka hangsúlyozta: a Honvéd Kadét Program egy kapocs lehet az oktatási intézmények és a honvédség között. Felkeltheti az érdeklődést a fiatalokban a katonai életpálya iránt és a mai tizenévesek lehetnek a jövő utánpótlásai.

Az ünnepség végén Almási László alezredes, a Honvédelmi Minisztérium Oktatási, Tudományszervező és Kulturális Főosztályának osztályvezetője átadta a csatlakozást igazoló tanúsítványt az intézmény vezetőjének.

20211216-mh2tve-honved-kadet-program (2)