Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb merénylet Afganisztánban

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2008. február 18. 18:10

Öngyilkos merényletet követtek el Afganisztánban a nemzetközi katonai erők egyik kanadai konvoja ellen hétfőn; a támadásban 35 civil vesztette életét – közölték a kandahári hatóságok.

A pakisztáni határ közelében fekvő Szpin-Baldak város egyik forgalmas piacán hajtotta végre a támadást egy robbanószerrel teli gépkocsit vezető öngyilkos merénylő. A robbantásnak a 35 halálos áldozaton kívül legkevesebb 27 sérültje van a polgári lakosság körében. A kanadai katonák közül hárman könnyebben megsérültek – mondta Aszadullah Hálid, Kandahár tartomány kormányzója.

Több sérült állapota válságos, ezért a halottak száma tovább növekedhet. Jóllehet az afgán-pakisztáni határt a szomszédos országban zajló parlamenti választások miatt lezárták, számos sérültet a pakisztáni Csaman városba szállítottak kórházi kezelésre.

Az öngyilkos merényletet egy nappal a több mint száz halottat követelő kandahári robbantás után hajtották végre, amely a tálibok hatalmának 2001-ben történt megdöntése óta a legvéresebb terrortámadás volt Afganisztánban.