Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb sportsikerek - MH bajnok a győri ezred csapata

Szöveg: Miklós Máté főtörzsőrmester | Fotó: a szerző felvételei |  2021. szeptember 13. 14:40

Az MH vitéz Szurmay Sándor Helyőrség Dandár szervezésében szeptember 8-án Katonai Háromtusa Bajnokságot szerveztek a püspökszilágyi kiképzőbázison és lőtéren. A sporteseményen a Magyar Honvédség katonai szervezeteit képviselő résztvevők három versenyszámban méretették meg magukat. Az embert próbáló kihíváson az összesített pontversenyben az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred csapatának sikerült az első helyezést elérnie és ezzel elhódítania a helyezéssel járó vándorserleget.

sportsikerek_győriek (1)

Könczöl Ferenc ezredes szeptember 9-én délután személyesen gratulált a csapat tagjainak. Az alakulat parancsnoka Tóth Csenge hadnagynak, Balogh György zászlósnak, Baki András főtörzsőrmesternek, Szabó-Tolnai Mónika törzsőrmesternek és nem utolsó sorban a felkészítést végző Szabó Szilvia századosnak fejezte ki az ezred teljes személyi állományának nagyrabecsülését.

A csapatot vezető Szabó Szilvia százados, testnevelő tiszt elmondta: „Vegyes érzelmekkel indultunk neki a versenynek, hiszen a feladatok függvényében nem tudtunk a megfelelő mennyiségű edzésmunkát elvégezni a sportesemény elött. Pozitívum viszont, hogy tudtunk lőni és teljes négy fős csapatunk volt. Az idei évben csapatvezetőként vittem a többieket a pálya széléről biztatva, szurkolva nekik. A versenynapot jó lövészettel indítottuk a mezőny többi résztvevőjéhez képest. A gránátdobás volt a meglepetés szám, ami megalapozta a kedvező helyeket a futás rajtjához. Csenge a második helyről indulva elsőnek ért be egy nagyon taktikus futással. Móni a harmadik helyről rajtolva „ami a csövön kifér” futással, az utolsó 300 méteren még egyet előzve lett a második. Bandi és Gyuri a legerősebb mezőnyben a második és a harmadik helyről mindent beleadva lettek harmadik és hatodik helyezettek. És ennek köszönhetően 2008 után ismét megnyertük a katonai háromtusa versenyt, úgy, hogy Tóth Csenge az abszolút első helyet szerezte meg, Szabó-Tolna Mónika a 35 év felettieknél a második helyezett lett és Baki András a 40 év felettieknél felálhatott a dobogó harmadik fokára!”

sportsikerek_győriek (2)

További kiemelkedő sportsikerként számolhatunk be arról, hogy az augusztus 29-én, a 36. Wizz Air Budapest Félmaraton keretében megrendezett Magyar Honvédség Amatőr Utcai Futáson Tóth Norbert alezredes, a 2. osztály osztályparancsnoka 1 óra 40 perc 44 másodperces időeredményt ért el, mellyel korcsoportjában a dobogó 3. fokára állhatott fel.

sportsikerek_győriek (3)
Kapcsolódó cikkek