Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb Szu-30-asok érkeztek Ugandába

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2011. október 21. 9:31

Az ugandai légierő újabb Szu-30MK2-es verziójú vadászbombázókat vett át – írja a Daily Monitor. Arról, hogy pontosan mennyi Szu-30-as érkezett a kelet-afrikai országba, egyelőre nincs információ. A légierő szóvivője, Kiconco Tabaro százados azt nyilatkozta, hogy a biztonság érdekében nem árulnak el részleteket az új technikákról.

Mint ismeretes, 2011 májusában az ugandai védelmi minisztérium bejelentette, hogy Oroszországtól 6-8 Szu-30MK2 típusú vadászbombázót vásárolnak. Az üzlet értéke a Roszoboronexport nyilatkozata alapján közel 740 millió dollár. Oroszország 2011 júliusában át is adta az első Szu-30-asokat az ugandai légierőnek, és mint ahogy most sem, akkor sem nyilatkoztak a gépek darabszámáról.

Kiszivárgott információk szerint jelenleg az elsőként átadott gépek közül az egyik javítás alatt áll, ugyanis 2011. szeptember 8-án, berepülés közben a Szu-30MK2-es egyik hajtóművébe madár repült. A pilóta sikeresen leszállt a sérült géppel, majd a keletkezett tüzet megfékezték. Az esetet követően, a Roszoboronexport szakemberei megkezdték a sérült hajtómű javítását.

 

Címkéklégierő