Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újra lendületben az Acélkockák a fehérvári híradóezrednél

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Révész Csaba |  2021. április 22. 7:26

Szentestől Győrig az ország számos helyőrségéből érkeztek altisztjelöltek Székesfehérvárra, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred által szervezett Acélkocka infokommunikációs altiszti tanfolyamra.

20210421-acelkocka (4)

Az immáron harmadik alkalommal szervezett képzés április 20-tól július 7-ig tart. Ennek során a leendő altisztek a jövőbeni beosztásaikra történő felkészítésük második fázisába lépnek. Az infokommunikációs híradó szakfelkészítés során a hallgatók kellően megalapozzák a hírközpontok és a rádióállomások működtetéséhez szükséges speciális ismereteiket.

A tanfolyamot Marosvölgyi Vince alezredes, az ezred híradózászlóaljának parancsnoka nyitotta meg, majd Vokla János ezredes, az alakulat parancsnoka köszöntötte az altisztjelölteket. Mint kiemelte: a járványhelyzet ellenére sikerült a képzést elindítani, amit éppen ezért megnövelt óraszámmal tartanak meg.

20210421-acelkocka (1)

„Önöket egy lépés választja el attól, hogy altisztek legyenek és - ahogy mondani szokás - a Magyar Honvédség gerincét alkossák, hiszen önök nélkül honvédelmünk működésképtelen” – fogalmazott a parancsnok, hozzátéve: miután Székesfehérvár tradicionális katonaváros hírében áll, különösen fontos, hogy a tanfolyam résztvevői megfelelően képviseljék szervezetüket, úgy a rendszabályokat, mint a járványügyi szabályokat illetően.

A 2019-ben a fehérvári híradó ezrednél kísérleti fázisban elindult képzést az alakulatnál már harmadik alkalommal hajtják végre. Az Acélkocka infokommunikációs altiszti tanfolyam teljesítését követően minden résztvevő saját szervezeténél kezdheti meg altisztté válását.

20210421-acelkocka (2)

Az altisztek többsége a tanfolyam után a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandárnál kezdi meg szolgálatát, de ketten az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél kapnak majd beosztást.

20210421-acelkocka (3)