Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ünnepélyes bizonyítványosztás a sikeres tanfolyam után

Szöveg: Németh Szilvia őrnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2023. február 26. 13:47

Ünnepélyes bizonyítványosztással zárul a szeptember óta tartó úgynevezett hibrid zászlós tanfolyam Veszprémben, február 24-én. A több, mint öt hónapos képzés végén az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ 66 altisztje vehette kézbe a beosztásukhoz szükséges végzettséget igazoló okmányt.

20230225-lmvik  (5)

A mostani volt az első hibrid tanfolyam a veszprémi alakulatnál. A képzés tematikája teljes egészében megegyezett az MH Altiszti Akadémia egységes zászlós tanfolyamáéval. Itt azonban - mint arra a hibrid elnevezés is utal - a folyamatos jelenléti oktatás helyett hosszabb időtartamban, és havonta egy hét kontaktfelkészítés keretében történt a tanulás. A köztes időszakokban a hallgatók önképzés formájában tudták elmélyíteni az már elsajátított tananyagot.

A képzés tematikája két nagy témakört ölelt fel: katonai vezetői ismereteket és katonai döntéshozatalt alapozó ismereteket tanultak a zászlósok, illetve ezen ismereteket két héten keresztül számítógépes háttértámogatással biztosított, gyakorlati művelettervezői feladatok keretében gyakorolták.

A 66 hallgatót mintegy 20 oktató képezte a tanfolyam során, akiket döntő részt az MH LMVIK állományából választottak ki a feladatra, de néhány tantárgy esetében más katonai szervezetektől is érkeztek előadók.

A képzés végén elméleti és gyakorlati témákból tettek vizsgát a hallgatók. Az ünnepélyes zárórendezvényen Bardon Tamás ezredes, az MH LMVIK parancsnoka, és az MH Altiszti Akadémia képviseletében Bárdos Péter alezredes méltatták a tanfolyamon résztvevők és szervezők munkáját, és adták át az okmányokat.

Címkéktanfolyam