Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vízilabdázók is csatlakoztak a 175 kilométer futás kihíváshoz

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Kertész László |  2023. február 26. 11:40

Már civilek is csatlakoznak a Honvéd Vezérkar főnöke által életre hívott 175 kilométeres kihíváshoz. Február 25-én, szombaton az egri vízilabdázók jelentették be, hogy úszva szeretnék teljesíteni a távot.

Rendhagyó sajtótájékoztatót tartottak szombaton délután Egerben. A rendezvényen – dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke jelenlétében – az Egri Vízilabda Klub képviselői bejelentették, hogy ők is szeretnének csatlakozni 175 kilométer futás kihíváshoz. Igaz ők nem futva, hanem úszva teljesítenék a távot…

A Honvéd Vezérkar főnöke elmondta: a Magyar Honvédség várja a fiatalokat, hiszen egy ütőképes, modern hadsereghez csatlakozhatnak, ami megélhetést és emellett életpályát biztosít számukra. „A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programot nemcsak szavakban, hanem tettekben is tudjuk mérni: új helikoptereink érkeznek, új radarok érkeznek, új harckocsik érkeztek” – fogalmazott. A sporttal kapcsolatban az altábornagy kiemelte: „A sportban kialakul egy közösség, amely nagyon közel áll a Magyar Honvédséghez. Ott is szenvedni kell a teljesítményért, de amikor elérjük a sikert, akkor elfelejtjük azt, teljesen mindegy, hogy az ember sportoló vagy katona.” Ruszin-Szendi Romulusz aláhúzta: nagy öröm számára, hogy egy egri sportklub csatlakozik elsőként a civilek közül a kihíváshoz, hiszen katonai tanulmányait tizennégy éves korában ebben a városban kezdte el.

eger sajtotajekoztato KLAC0965

„Megfelelő fizikai felkészültség, bátorság, kitartás, csapatmunka – ha ezeket említjük akkor nem tudjuk, hogy miről beszélünk, a csapatsportról vagy a katonaságról. Nem véletlen, hogy az ókorban a katonaságra épült a sport, hiszen jó felkészültséggel rendelkeztek. Ha fogalmazhatunk úgy, akkor a sport a puska nélküli katonaság” – mondta a sajtótájékoztatón Szécsi Zoltán, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke, hozzátéve: a vízilabdások futásban nem annyira jók, a szárazföld idegen közeg lenne számukra, ezért úgy döntöttek, hogy úszva teljesítik a kihívást.

A sajtótájékoztatót követően a Wigner Jenő Műszaki Informatikai Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium kadétjai, valamint a 60. Mike József Területvédelmi Zászlóalj katonái is megtekintették az Eger-Honvéd vízilabda mérkőzést, amelyen 14-15 arányú Honvéd győzelem született.

Kapcsolódó cikkek