Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ünnepi állománygyűlések

Szöveg: KZS és dr. Láda Mónika főhadnagy |  2011. május 25. 8:07

Ünnepi állománygyűléssel tisztelegtek a kelet-magyarországi hadkiegészítők május 21-e, a magyar honvédelem napja alkalmából. A parancsnokság alárendeltségébe tartozó valamennyi toborzó és érdekvédelmi központ, illetve iroda megemlékezett a 162 évvel ezelőtti dicsőséges eseményekről, amikor a magyar honvédseregek fényes győzelmet arattak az osztrák császári csapatok felett.

Május 19-én Budapesten, az 1. Toborzó és Érdekvédelmi Központban a honvédelem napi ünnepséget együtt tartották a 80 év feletti kerek születésnaposok köszöntésével. Ebből az alkalomból 26 honvédségi nyugdíjas vehette át az őket köszöntő emléklapokat. A rendezvényen részt vett dr. Boda József dandártábornok, a Magyar Köztársaság Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatója és Farkas Imre ezredes, a MH Kelet-Magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság parancsnoka.

A megjelent vendégeket Jóni László alezredes, a központ parancsnoka köszöntötte. Az ünnepi beszéd után Farkas ezredes elmondta, hogy talán a honvédség az egyetlen olyan szervezet, amely így gondoskodik nyugdíjasairól és örömmel nyugtázta, hogy még ma is ehhez a szervezethez tartozónak érzik magukat.

Szolnok

Pénteken, május 20-án a kelet-magyarországi parancsnokságon tartottak állománygyűlést a honvédelem napja alkalmából. Az ünnepi beszédben megemlékeztek az Afganisztánban elhunyt két bajtársukról is, akik emlékét kegyelettel őrzik. Az állománygyűlés végén elismeréseket adtak át. 

Nyíregyháza – Szabolcsi honvédek nyomában

1595919087
A honvédelem napjához kapcsolódóan hatodik alkalommal rendezték meg a „Szabolcsi honvédek nyomában" elnevezésű ifjúsági vetélkedőt Nyíregyházán. A helyi toborzó és érdekvédelmi iroda valamint a Nyíri Honvéd Egyesület közös szervezésében lebonyolított verseny mintegy száz általános- és középiskolás diákot mozgatott meg. A vetélkedőnek otthont adó nyíregyházi Múzeumfaluban a csapatok nemcsak az ügyességükről, hanem az elméleti felkészültségükről is számot adtak.

Karászi Zsolt őrnagy, irodavezető elmondta, hogy a gyerekek nagyon élvezték a légpuskával való célba lövést és az akadálypálya leküzdése is népszerű volt a versenyszámok között.

Az általános iskolai korcsoportban első helyezést ért el az apagyi Zrínyi Ilona Általános Iskola, második lett a nyíregyházi Petőfi Sándor Általános Iskola, a bronzérmet pedig a szintén nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola csapata vitte el.
Középiskolai korcsoportban első helyezett a vásárosnaményi Lónyai Menyhért Szakközép- és Szakképző Iskola a második helyezett pedig a Tiszavasvári Középiskola Szakiskola és Kollégium csapata lett.

Fotó: Baranyai István és a szerzők felvételei