Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ünnepséggel zárult a tanfolyam

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. augusztus 11. 15:32

Augusztus 8-án 115 katona fejezte be sikeresen azt a 6 hetes képzést amelyet a Magyar Honvédség katonai végzettséggel nem rendelkező tiszthelyettesei részére tartottak Szentendrén. Az úgynevezett KVNR-tanfolyamot a MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola és a MH Központi Kiképző Bázis közösen szervezte.

A hat hetes KVNR-tanfolyam a három hónapos alapkiképzés rövidített változata, amelyet minden katonai beosztást betöltő, de katonai alapfokú képzéssel nem rendelkező tiszthelyettesnek – törvényi előírásoknak megfelelően – teljesítenie kell.

A kiképzés során a kiképzendőknek, olyan ismerteket és gyakorlati készségeket kellett elsajátítaniuk, amelyeket beosztásuktól függetlenül, mint a honvédség egyenruhás tagjainak ismerni és alkalmazni tudniuk kell.

Ilyen nélkülözhetetlen ismeret például az egyéni lőfegyver használata, a vegyvédelmi ruházat szabályos alkalmazása, a megfelelő tájékozódási képesség megszerzése vagy az elsősegélynyújtás.

Az utolsó héten a katonáknak mindezeket egy komplex záróvizsgán kellett bizonyítaniuk elméletben és gyakorlatban egyaránt.

A vizsga jól sikerült, valamennyien megfeleltek a követelményeknek.

A KVNR tanfolyam résztvevőit ünnepélyes keretek között búcsúztatták, azokkal a tűzoltókkal együtt, akik az elmúlt egy héten kaptak kiképzést a bázison. A kibocsátón dr. Isaszegi János mérnök vezérőrnagy, a kiképző bázis parancsnoka méltatta a katonák és a tűzoltók teljesítményét.

1595879125