Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Útnak indultak a Gidránok

Szöveg: Ördög Kovács Márton | Fotó: Kismartoni Mátyás |  2021. február 9. 12:38

Megkezdődött a Magyar Honvédség tíz páncélozott harcjárművének átcsoportosítása az MH Anyagellátó Raktárbázis fővárosi telephelyéről Tatára, az MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájába, február 8-án, hétfőn, a késő esti órákban.

Kismartoni_Mátyás14_210209

A Magyar Honvédség hamarosan szolgálatba álló, török gyártású járműveit két szakaszban – az MH Katonai Rendészeti Központ felvezetésével - szállítják át Tatára a dandár katonái. Az első öt páncélozott harcjárműből álló konvoj éjfél után gördült be szolgálati helyére, az MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájába.

Kismartoni_Mátyás2_210208

A támogató feladatokat ellátó, Ejder Yalcin típusú páncélozott harcjárművekből 2019-ben rendelt tíz darabot a Magyar Honvédség a török gyártótól. A magyar Gidrán névvel ellátott járműveket - megérkezésük után - a HM ArmCom Kommunikációtechnikai Zrt. szakemberei korszerű híradástechnikai eszközökkel szerelték fel.

A tizennégy tonnás Gidránok amellett, hogy nagyfokú védelmet nyújtanak személyzetük és a szállított katonák számára, azokkal a technikai berendezésekkel is rendelkeznek, amelyek elengedhetetlen részei a modern haderőnek.

Kapcsolódó cikkek