Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vak tankok az indiai hadseregben

Szöveg: Háború Művészete |  2010. január 16. 7:36

Az indiai hadsereg állományába tartozó harckocsik mintegy 80 százaléka nincs felszerelve éjjellátó berendezéssel, aminek következményeképpen nem képesek harci cselekmények végrehajtására sötétedés után. Pakisztán esetében ez az arány mindössze 20 százalék, Kínáéban pedig nulla.

Deepak Kapoor tábornok, az indiai hadsereg parancsnoka elmondta, hogy realizálódni látszik az a program, melynek keretében 3-4 év alatt éjjellátó berendezésekkel látják el a harckocsikat.

Indiai katonai szakértők szerint Pakisztán harckocsijainak 80 százaléka fel van szerelve éjjellátó berendezéssel, míg ez az arány a kínai hadsereg tekintetében 100 százalék.

A tüzérség korszerűsítését feszegető kérdésre a parancsnok elmondta, hogy a kérdés napirenden van, bizonyos fegyverek beszerzése a közeljövőben megkezdődhet.

A közelmúlt információi alapján India mintegy 100 milliárd dollárt költ haditechnikai eszközeinek modernizálására, valamint új fegyverek beszerzésére. Napirenden van a légierő fejlesztése, de a szárazföldi erők modernizációja sem maradhat el.