Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Védelmi és Biztonsági Együttműködési Platform

Szöveg: honvedelem.hu |  2007. december 3. 10:11

Öt védelmi, biztonsági, innovációs és infotechnológiai civil szervezet képviselői látták el kézjegyükkel a Védelmi és Biztonsági Együttműködési Platform jegyzőkönyvét. Az ünnepélyes ceremóniára a C+D kiállítás keretében rendezett „Üzletszerzés és stratégia a védelmi és biztonsági iparban” című konferencia alkalmából került sor.

Az összesen öt civil szervezetet tömörítő platform jegyzőkönyvét a Magyar Védelmiipari Szövetség részéről dr. Kovács Géza Péter, szövetségünk elnöke, egyben a rendezvény házigazdája írta alá. A ceremónián a formaságok mellett sok szó esett a védelmi és biztonsági ipar jelenlegi helyzetéről, és még sokkal inkább a jövőbeni lehetőségeiről, kilátásairól.

Az „Üzletszerzés és stratégia a védelmi és biztonsági iparban" című konferencia első felében a rendezvény külföldi résztvevői tarthatták meg előadásukat, Szabó Sándor minisztériumi osztályvezető (GKM Ellentételezési Osztály) és Egyed Géza gazdaságfejlesztési szakállamtitkár angol nyelvű megnyitó beszédeit követően. A bevezetőben a szakállamtitkár egyebek között elmondta, hogy a védelmi és biztonsági szektor ma minden államnak fontos, többek között azért is, mert itt születnek meg korunk legfontosabb fejlesztései. Arról is beszélt, hogy a magyarországi cégek szeretnének hozzájárulni a NATO ellátásához is.