Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véget ért a IX. Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam

Szöveg: Koncz Csaba törzsőrmester | Fotó: a szerző felvételei |  2022. február 1. 8:15

Kilenc vezénylőzászlós végezte el az Acélkocka altisztképzési rendszer legmagasabb szintű oktatási programját, az Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyamot (ÖVAT) Szentendrén.

ÖVAT_1

Az MH Altiszti Akadémia 2021 augusztusában indított 19 hetes képzésén vezető altiszteket készített fel, hogy visszatérve anyaalakulatukhoz, parancsnokaiknak és törzseiknek hatékony támogató és tanácsadó feladatköröket is magába foglaló beosztásaikban még sikeresebbek lehessenek.

ÖVAT_2

A kilencedik kibocsátó záróeseményen az ÖVAT elvégzését igazoló okleveleket Frankó Imre ezredes, az MH Altiszti Akadémia megbízott parancsnoka és Berek Zsolt Zsigmond főtörzszászlós, a Magyar Honvédség Parancsnoksága légierő haderőnemi szemlélőség vezénylőzászlósa adta át.

ÖVAT_3

A 2013-ban indított első ÖVAT képzés óta hagyománnyá vált a „Primus Inter Pares”, azaz „első az egyenlők között” díj átadása. A díjat hagyományteremtő szándékkal, 2014-ben hozták létre. Erre az elismerésre a tanfolyam résztvevői - bizalmi szavazáson - egy hallgatót választanak ki maguk közül, aki példaértékű hozzáállásával, emberi tartásával követendő mintát ad a fiatalabb altiszt generációk számára. Idén ebben az elismerésben Vincze István törzszászlós részesült, akinek a kiemelkedő tanulmányi eredményéért Frankó Imre ezredes emléktárgyat adományozott.

ÖVAT_4

„Mától elmondhatják, hogy az MH Altiszti Akadémián elsajátítható altisztképzés teljes spektrumával rendelkeznek. Használják azt a tudást, amit itt szereztek!” – fogalmazott Frankó Imre ezredes.

ÖVAT_5
Kapcsolódó cikkek