Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véget ért a VIII. ÖVAT

Szöveg: Révész Béla | Fotó: Tóth László |  2021. január 29. 20:25

Nyolcadik alkalommal szervezték meg az Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyamot (ÖVAT) Szentendrén. A záróeseményre január 29-én került sor az MH Altiszti Akadémián.

ÖVAT (1)

Az Acélkocka altisztképző rendszeren belüli legmagasabb szintű altiszti tanfolyam augusztus 31-én kezdődött, és az oklevelek átadásával ért véget. A több hónapos kurzuson a résztvevők a legmagasabb szintű altiszti szakmai végzettséget és vezetői tudást szerezték meg.

A záróeseményen Frankó Imre ezredes, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka köszöntötte a tizenöt, sikeres vizsgát tett altisztet. Az ezredes a tanfolyamot az altisztképzés csúcsaként jellemezte. „Amit egy altiszt tudásban, szakmai felkészültségben elérhet, az mind itt összpontosul” - fogalmazott, hozzátéve, hogy a kurzuson résztvevők sokrétű ismeretanyagot és olyan szemléletmódot sajátítottak el, amellyel stratégiai módon képesek vezetői szinten gondolkodni.

ÖVAT (3)

„Önök arra készülnek, hogy parancsnokaikat a lehető leghatékonyabban tudják támogatni. Biztos vagyok benne, hogy az a tudás, amelyet elsajátítottak, a legnagyobb segítségükre lesz ebben” - fogalmazott a parancsnok.

Az eseményen az okleveleket, a Primus Inter Pares-díjat, valamint a legkiválóbb hallgatónak ítélt díjat Frankó Imre ezredes és Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa adta át a frissen végzetteknek.

Kapcsolódó cikkek