Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Verseny katonaszakácsoknak

Szöveg: Szűcs László |  2009. február 12. 10:12

Idén is meghirdette a Magyar Honvédség szakácsversenyét Benkő Tibor altábornagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka – tájékoztatta a honvedelem.hu szerkesztőségét Somorjai Péter főtörzsőrmester, a Magyar Katonai Kulináris Csapat (vagyis, ahogy mindenki ismeri őket: a magyar katonaszakács válogatott) ügyintézője.

Az idei versenyt április 9-én rendezik meg Siófokon, a Krúdy Gyula Szakközépiskola és Szakiskolában. A szervezők idén is arra törekednek, hogy nemcsak színvonalas, hanem a résztvevők számára is izgalmas, kihívást, valamint elismerést jelentő versenyt sikerüljön lebonyolítani.

A versenynek emellett nem titkolt célja az sem, hogy a szakácsállomány szakmai fejlődésének elősegítése mellett a tehetséges utánpótlást is megtalálják a Magyar Honvédség Szakácscsapatába, akik nemzetközi szinten is – az eddigi hagyományokhoz híven – méltóképpen és sikeresen képviselik a Magyar Honvédséget, hazánkat.

– Szeretnénk, ha minél több, a szakmáját hivatásnak tekintő kolléga venne részt a versenyen. Hiszen a rendezvény kiváló lehetőséget biztosít a Magyar Honvédségben szolgáló és dolgozó szakácsoknak, hogy új eljárási módokat ismerjenek meg, illetve ellessenek pár ügyes praktikát, amelyek gyakorlati alkalmazásával saját mindennapi munkájuk tehető színesebbé – mondta Somorjai Péter főtörzsőrmester, akitől megtudtuk azt is, hogy a versenyen az értékelést országosan is elismert, magas szaktudással rendelkező zsűritagok végzik majd.

A katonaszakácsok versenyére február 20-ig lehet jelentkezni.

A verseny kiírása letölthető innen.

1595883927
 

Dokumentumok