Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezénylő zászlósi találkozó Pristinában

Szöveg: Tömbölné Czirfusz Loretta |  2011. október 25. 8:46

A közelmúltban a magyarok rendezték meg a KFOR kötelékében szolgáló vezénylő zászlósok soros konferenciáját Pristinában, a Slim Lines táborban. A megtisztelő felkérés Command Sergeant Major (CSM) Robert Siegmantől, a KFOR vezénylő zászlósától érkezett.

1595926520
A rendezvényre október 18-án délelőtt került sor. A KFOR vezénylő zászlósának köszöntő szavai után Bornemisza Géza zászlós, az MH KFOR Kontingens vezénylő zászlósa tartott előadást a Magyar Honvédség misszióiról – különös tekintettel a balkáni szerepvállalásra –, valamint az MH KFOR Kontingens felépítéséről. Ezután technikai bemutatóra került sor, ennek során a lövészszázad katonái bemutatták a Magyar Honvédségnél rendszeresített felszereléseket és fegyvereket. A találkozó magyaros ebéddel zárult, amit a támogató század katonái készítettek el.

Bornemisza zászlós 2000 óta szolgál az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj kötelékében, és jelenleg a 2. gyorsreagálású század vezénylő zászlósa. Számos külföldi képzésen részt vett, melyek között talán a legfontosabb a Combat Instructor Course, ami az amerikai tengerészgyalogság harci kiképzői tanfolyama.

Afganisztán után a mostani a második missziója.

A vezénylő zászlós meggyőződése szerint a tiszthelyettes-támogató rendszer kiemelt szerepet játszik a műveleti területen a nemzetek közötti együttműködésben. Fontosnak tartja továbbá, hogy egy misszióban az állomány hasznosan és kulturáltan töltse el szabadidejét.

1595926520