Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Vízi-kincskeresők” a lövészdandárnál

Szöveg: Demény Andrea hadnagy |  2011. május 12. 8:43

Utolsó helyszíne volt a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár az Észak-Dunántúli Vízmű Zrt. által szervezett „Vízi-kincskereső” versenynek május 10-én, kedden. A Tatai Helyőrségi Klub által is koordinált megmérettetésen a helyi általános iskolák 5–5 fős csapatokkal képviseltették magukat.

Idén a vetélkedő az Európa-nap, valamint a madarak és fák napja témakörét ölelte fel. A résztvevők kerékpárral sorra járták a megadott állomáshelyeket, hogy megismerjék a város vízrajzát, állat, növény, és madárvilágát. A nap végén egy teszt kitöltésével pedig számot adtak a szerzett ismereteikről.

Az egész verseny üzenete a víz – mint Tata város legfontosabb természeti kincse – és a környezetvédelem jelentőségének megismerése.
Az eredményhirdetésre a lövészdandár laktanyájában került sor, és a gyerekek a „katonás" ebéd elfogyasztása után újabb, hasznos ismeretek birtokosaiként tértek haza.
Az első helyezett a Vaszary általános iskola 7-es csapata, az alakulat különdíját pedig a Vaszary 5-ös számú csapata kapta, melyet Benda László ezredes, az alakulat parancsnok-helyettese adott át.

1595918448

 Fotó: A szerző felvételei