Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Zarándoklat, hagyományőrzés, katonai bemutató

Az elmúlt hét legizgalmasabb videói

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. június 3. 9:21

Összeállításunkban az elmúlt hét leglátványosabb videóit tekinthetik meg.

„Az én békémet adom nektek”

Május 13-15. között tartották a franciaországi Lourdes-ban a 62. Nemzetközi Katonai Zarándoklatot, amin számos országból, közel tizezer katona és civil vett részt. Magyarországról több mint száz zarándok érkezett. A magyar katonák és civilek három nap alatt több szentmisén vettek részt, végigjárták a keresztutat, és ott voltak a rendezvény egyik leglátványosabb és legkiemelkedőbb eseményén, a szombat esti fáklyás Mária-körmeneten is.

A teljes tudósítás itt érhető el.

Magyarok nyomán Törökországban

A Törökországban harcoló első világháborús magyar katonák emléke előtt tisztelgett a Ferihegyről Isztambulba érkező Centenáriumi Hagyományőrző Honvéd Gyalogdandár delegációja.

A teljes tudósítás itt érhető el.

Honvédség – mindenkinek

A magyar honvédelem napja alkalmából tartottak bemutatót a Keleti Pajzs 2022 feladatban részt vevő alakulatok katonái Kisvárdán és Vásárosnaményban, május 21-én, szombaton. Az érdeklődők a Magyar Honvédségnél rendszeresített kézifegyverekkel, köztük az új Carl Gustaf hátrasiklás nélküli gránátvetővel vagy éppen a legendás Gepárd mesterlövész puskával is megismerkedhettek. A gyerekek legnagyobb örömére pedig a Gidrán és a BTR-80-as is kinyitotta ajtajait előttük.

A teljes tudósítás itt érhető el.

Címkékhonvédelem