Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Zrínyis hallgatók csapatlátogatása Kaposváron

Szöveg: Kátai Róbert százados |  2010. szeptember 24. 9:31

A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem harmadéves hadtáp szakos hallgatói látogattak Kaposvárra a MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezredhez. A vizit célja az volt, hogy a tanulók képet kapjanak a külhoni missziók ellátásának tervezéséről, szervezéséről, szabályairól.

A Kaposváron állomásozó alakulat felelős a külföldön missziós kötelékben, vagy egyéni beosztásban szolgálatot teljesítő magyar katonák mindennemű ellátásáért. Az ezred a „köldökzsinór" az anyaország és a több száz, vagy ezer kilométerre, a hadműveleti területen szolgáló kontingensek között.
Az egyetem harmadéves hallgatói szeptember 23-án a legjobb helyre érkeztek, hogy belelássanak a logisztikai ellátás szerteágazó feladatrendszerébe, közvetlenül az ezzel foglalkozó szakemberektől kaptak információt és választ kérdéseikre.

A 13 fős csoport Labancz Sándor alezredes, egyetemi adjunktus vezetésével a kora délelőtti órákban érkezett meg az ezrednek otthont adó Táncsics Mihály laktanyába. A vendégeket Veress Imre őrnagy, a logisztikai főnök helyettese fogadta.
A nap programja szerint délelőtt előadásokra került sor, amelyek megismertették a hallgatókkal az ezred felépítését, fő feladatait, a Magyar Honvédség missziós szerepvállalását, valamint a kontingensek ellátásának rendszerét.
A leendő tisztek az ezred képzett logisztikus és gazdálkodási szakembereinek segítségével szakmailag kaptak betekintést abba, hogy egy-egy nemzetközi vállalás milyen feladatokat ad a logisztikai ezred beosztott állományának, az anyagi készletek megalakításától, a kiképzésen át a kitelepülésig és a folyamatos logisztikai biztosításig.

Az ebédet követően a vendégek kötetlen beszélgetés keretében váltottak szót az alakulat állományában szolgáló fiatal tisztekkel a tiszti hivatás kihívásairól, szépségeiről, az avatást követő legsürgetőbb tennivalókról.
A program laktanyabejárással és technikai bemutatóval záródott, amelynek során a csoport képet kapott a logisztikai ezred infrastrukturális lehetőségeiről, a raktározás feltételeiről és a rendszeresített technikai eszközökről, amelyek segítségével az alakulat állománya mindennapi munkáját végzi.

1595907907
1595907908
1595907908
1595907908
 

Fotó: a szerző felvételei