Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Hadapródok” a Petőfi laktanyában

Szöveg: Snoj Péter |  2012. augusztus 3. 7:20

„Military-Kiképzőtábor” címmel rendezett katonai témájú ifjúsági tábort a Régiségbúvár Ifjúsági és Kulturális Egyesület a fővárosi MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár katonáinak szakmai segédlete mellett július 30-a és augusztus 3-a között.

1595939475
Az egyhetes tábor során – amelyet a budaörsi Csiki Pihenőkertben tartottak – a dandár katonái a katonaságot, a bakaéletet, a testnevelést, valamint a rendet és a fegyelmet próbálták meg megszerettetni a gyerekekkel, természetesen játékos formában. És tegyük hozzá: sikerrel!

Szücs Péter százados, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység Honvéd Díszzászlóaljának parancsnokhelyettese – aki egyben a tábor parancsnoka is volt – a honvedelem.hu kérdésére elmondta: „idén első alkalommal rendeztük meg a tábort, amely reményeink szerint hagyománnyá válhat, hiszen már az első alkalomra is több mint negyvenen vettek részt a programokon. A gyerekek sátortáborban, tábori ágyakon, katonai hálózsákokban alszanak és katonás rendben menetelnek, így hajtják végre a különböző feladatokat, mint például az akadálypályák leküzdését, térképolvasást és tájolást."

A színes és változatos programokról a katonák gondoskodtak, így a gyerekek a tábor utolsó előtti napján ellátogathattak a Budapest helyőrség dandár bázisára, a Petőfi laktanyába. A gyerekek nagy lelkesedéssel járták körbe a laktanyát, a kaszárnyával történő ismerkedés az alakulótéren ért véget, ahol a táborozók szakaszokba sorakozva, vigyázzállásban fogadták Aulecha József ezredest, a dandár és a helyőrség parancsnokhelyettesét.

A program végén a jelenlévők megtekintették a Különleges Díszelgő Csoport, a Maléter Pál Rendészzászlóalj és a katonazenekar parádés előadását.

1595939475

 Fotó: Dévényi Veronika

 További képekért kattintson galériánkra!