Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Képesség nélkül nincs haderő!

Szöveg: honvedelem.hu |  2011. február 2. 16:03

Videóinterjút adott a napokban Fodor Lajos, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára a Zrínyi Média munkatársainak, lapjainak, honlapjának. Az államtitkári interjút az alábbiakban négy részben közöljük.

Katonai pályájáról, példaképeiről, az elátkozott helyőrségnek tartott Lentiben eltöltött évekről, valamint diplomata pályájáról is beszél a Zrínyi Médiának adott videóinterjúban Fodor Lajos. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára a beszélgetés során kitér arra: mindig is azt vallotta, hogy a Magyar Honvédség nemzeti intézmény, a honvédelem pedig nemzeti ügy. Az országnak nemzeti alapon szervezett, kicsi, jól felszerelt, jól kiképzett és anyagilag is elismert haderőre van szüksége.

Ugyanakkor képességek nélkül nincsen haderő, és a mostani honvédelmi vezetés legfontosabb célja az elvesztett képességek visszaszerzése, amely komplex feladat.

Az interjú során a tárca közigazgatási államtitkára beszél családjáról és sportfüggőségéről is. Mint mondja, ha nagyon akarják, Londonban meglehet a magyar vízilabda válogatott negyedik olimpiai aranyérme, s a csapatban ott lesznek a Honvéd játékosai is.

Fotó: Rácz Tünde