Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lelkiismeretesen teljesítenek az önkéntes műveleti tartalékosok

Szöveg: Snoj Péter |  2012. november 23. 8:08

Harcászati foglalkozáson vettek részt a november elején bevonult önkéntes műveleti tartalékosok, akik csaknem egy hónapos felkészítésük végéhez közeledve megkezdhették eddigi elméleti ismereteik gyakorlatba való átültetését.

1595945150

A szentendrei MH Altiszti Akadémia laktanyájába bevonult 25 fős állomány az első hetekben elméleti és alaki foglalkozásokon vett részt, majd a november 19-i héttől kezdődően kivonultak Csobánkára, ahol megkezdték a harcászati foglalkozásokat. E gyakorlatok során olyan ismeretekkel bővítik tudásukat, amelyek elengedhetetlenül fontosak ahhoz, hogy betölthessék műveleti tartalékosi szerepüket a Magyar Honvédség kötelékében.

„A jelentkezők 25 napos kiképzésen vesznek részt. A mai nap a harcászati képzés része, ahol megtanulják az alapvető harcászati mozdulatokat és taktikákat" – mondta a honvedelem.hu kérdésére Sashalmi Zoltán törzszászlós, az Altiszti Akadémia vezénylőzászlósa. A tartalékosok hozzáállását említve hangsúlyozta: „Összességében azt tudom mondani, hogy lelkiismeretesek, szeretnék végrehajtani a feladataikat, a tudásvágy pedig megvan bennük."

1595945150

Mint sokan hangoztatják az állományból, e közel egy hónap alatt nem csak a Magyar Honvédség működését, hanem saját magukat és saját tűrőképességüket, határaikat is megismerték. Müller Péter Gergő tartalékos őrmester így vélekedik: „A katonasághoz azért jelentkeztem, mert szeretném magamat fizikailag kipróbálni, hogy megtudjam, mennyire nagy az állóképességem. Ha úgy teljesítek, és én is úgy veszem észre magamon, hogy alkalmas vagyok a feladatokra, szeretnék szerződéses katona lenni, külföldi missziókban is részt venni, ezáltal pedig az angoltudásomat is fejleszteni." A harcászati foglalkozás és a kiképzés sikeres lezárásával a Szentendrén felkészülő állomány november 30-án tesz ünnepélyes esküt.

Fotók: Galovtsik Gábor