Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megemlékezés a háború áldozatairól

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: a szerző felvételei |  2019. november 17. 15:31

Németország nemzeti gyásznapja alkalmából rendeztek koszorúzással egybekötött megemlékezést november 17-én, a budaörsi német-magyar katonatemetőben. A tiszteletadáson jelen volt Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára is.

1596072077

Klaus Streicher, Németország magyarországi nagykövetségének követtanácsosa beszédében kiemelte: „a nemzeti gyásznap a csendes megemlékezés helye, ahol a háború áldozatairól emlékezünk meg. Ugyanakkor a gyásznap az elgondolkozás napja is, amikor elgondolkozunk, hogy hogyan reagálunk a ma háborúira, a terrorra, az erőszakra. Elgondolkozhatunk arról, hogy mit tehetünk a szabadságért és a békéért, az igazságosságért, valamint az emberiességért." Hozzátette: szükség van ezekre a pillanatokra és a megemlékezés helyszíneire, hogy soha többé ne történhessen meg újra az, amire ma emlékezünk.

A kegyeleti ünnepségen számos német és magyar szervezet mellett, a Honvédelmi Minisztérium képviseletében Szabó István honvédelmi államtitkár, a Magyar Honvédséget képviselve pedig dr. Lippai Péter dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Kiképzési Csoportfőnökség csoportfőnök-helyettese helyezte el a megemlékezés koszorúit.

GALÉRIA