Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A győri parancsnok a szarajevói NATO-parancsnokság új törzsfőnöke

Szöveg: Gubisi Róbert őrnagy |  2012. május 30. 15:28

Ünnepélyes keretek között adta át a szarajevói NATO-parancsnokság törzsfőnöki beosztását Rózsa Tibor ezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Civil-Katonai Kapcsolatok Főnökségének főnöke május 24-én utódjának, Kovács Ferenc mérnök ezredesnek, a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred parancsnokának.

1595936450
A rendezvényen részt vett Gary E. Huffman dandártábornok, a szarajevói NATO-parancsnokság parancsnoka, valamint dr. John Andreas Olsen ezredes, parancsnokhelyettes. Az átadás-átvétel ünnepi mozzanata a parancsnokságon szolgáló katonák, valamint a meghívott vendégek jelenlétében zajlott.

Rózsa ezredes elmúlt hat hónapban végzett munkáját parancsnoki dicsérő oklevéllel köszönte meg Huffman dandártábornok, aki méltatta a parancsnokság munkájához történő magyar katonai hozzájárulást.

Rózsa ezredes beszédében kiemelte és megköszönte volt munkatársainak azt a segítséget, támogatást, amelyet a beosztásában eltöltött idő alatt kapott, egyúttal sok sikert, kitartást és katonaszerencsét kívánt az őt váltó győri parancsnoknak.

Kovács ezredes válaszbeszédében megköszönte az előző törzsfőnöknek az átadás-átvétel során nyújtott segítségét és jó utat kívánt a hazautazó állománynak. Kiemelte: bízik abban, hogy a parancsnokság állománya ugyanúgy támogatja munkáját, ahogyan tette leköszönő elődje esetében is.

A szarajevói NATO-parancsnokságon jelenleg négy magyar katona – három főtiszt és egy altiszt – teljesít szolgálatot.

1595936450

 Fotó: Inoka Zoltán zászlós