Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egy koszovói balesetben nyújtottak segítséget a magyar katonaorvosok

Szöveg: Jánosi Eszter hadnagy |  2018. január 30. 11:42

Súlyos kimenetelű, tucatnyi autót érintő közúti balesetnél segítettek az MH KFOR Kontingens 17. váltását meglátogató, a pristinai repülőtérre tartó magyar katonai küldöttség tagjai január 29-én, hétfőn.

A szakmai delegáció az új Role 1-es mobil sátorkomplexum szemrevételezése, egészségügyi és infrastrukturális véleményezése céljából tett látogatást a koszovói műveleti területen, s a repülőtérre indulás során kerültek forgalmi dugóba. Ennek előzménye egy nem sokkal korábban, az útszakaszon bekövetkezett súlyos közúti baleset volt.

A négytagú delegáció három orvosa – esküjükhöz híven – azonnal megkezdte a balesetben sérültjeinek ellátását, míg a magyar kontingens katonái – a helyszínen levő svájci katonai rendészek munkáját segítve – a forgalomszabályzó tevékenységben működtek közre. 

1596043908

Az egészségügyi segítségnyújtásban dr. Fejes Zsolt ezredes, az MH Egészségügyi Központ Védelem-egészségügyi Igazgatóság Védelem-egészségügyi Stratégiai Tervező Osztály osztályvezetője; dr. Löcher Zsuzsanna alezredes, főorvos, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Egészségügyi Főnökség főnökhelyettese; és dr. Zsíros Éva százados, az MH Egészségügyi Központ Védelem-egészségügyi Igazgatóság Védelem-egészségügyi Stratégiai Tervező Osztály tisztje vett részt. A magyar katonaorvosok a koszovói nemzeti mentőszolgálat kiérkezéséig biztosították az elsődleges egészségügyi ellátást.

Fotó: dr. Fejes Zsolt ezredes