Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Feddhetetlen és példamutató szolgálat Cipruson

Szöveg: honvedelem.hu |  2009. szeptember 23. 6:15

A hagyományokhoz hűen ez alkalommal is a szülők, házastársak, gyerekek, rokonok jelenlétében búcsúztak az Ittebei Kiss József Hadnagy Helikopter Bázison a Ciprusi missziós feladatokra készült katonáktól. A kiutazók a missziós szolgálat ellátására a Magyar Honvédség szolnoki Béketámogató Kiképző Központjában készültek.

Szeptember 22-én dr. Füredi Károly, a Honvédelmi Minisztérium szakállamtitkára köszöntötte az UNFICYP ciprusi kontingensébe kiutazó katonákat, a helyőrségben települt katonai szervezetek vezetőit és a hozzátartozókat. A hagyományokhoz hűen ez alkalommal is a szülők, házastársak, gyerekek, rokonok jelenlétében búcsúztak az Ittebei Kiss József Hadnagy Helikopter Bázison a Ciprusi missziós feladatokra készült katonáktól.

A kiutazók a missziós szolgálat ellátására a Magyar Honvédség szolnoki Béketámogató Kiképző Központjában készültek.

Az itt töltött több mint egy hónap alatt ismereteiket tovább gyarapították. Új szakmai fogásokkal, eljárásokkal lettek gazdagabbak, melyek biztonságos feladatvégzést tesznek lehetővé. Elsajátítottak – többek között – hadszíntér, békefenntartó, egészségügyi, térképészeti ismereteket. Néhány nap múlva a szigetországban a török és a görög lakosok, valamint katonatársaik előtt kell bizonyítaniuk, hogy felkészülésük mennyire volt sikeres. A szakállamtitkár beszédében hangsúlyozta, hogy az állomány tagjainak fegyelmezettnek, fedhetetlennek, példamutatónak kell lennie a nemzetközi összehasonlítás tekintetében is, hisz a szlovák és horvát katonákkal együtt hajtják végre mindennapi feladataikat.

Orosz Zoltán vezérőrnagy pohárköszöntőjében tolmácsolta az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka üdvözletét és jókívánságait a kiutazóknak és családtagjaiknak.

1595891706