Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Misszióba indulnak…

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. szeptember 9. 10:37

A hagyományokhoz híven, ezúttal is a szülők, házastársak, gyerekek, rokonok jelenlétében búcsúztak, az Ittebei Kiss József hadnagy Helikopterbázis intézményi művelődési otthonában a ciprusi missziós feladatokra készült katonáktól. A kiutazók a missziós szolgálat ellátására a Magyar Honvédség szolnoki Béketámogató Kiképző Központjában készültek.

Szeptember 8-án, Lamos Imre dandártábornok az MH 86. Szolnok
Helikopterbázis parancsnoka, helyőrségparancsnok köszöntötte az UNFICYP
kontingensébe kiutazó katonákat, a helyőrségben települt katonai
szervezetek vezetőit és a hozzátartozókat.

Néhány nap múlva már a szigetországban a török és a görög lakosok, valamint katonatársaik előtt kell bizonyítaniuk, hogy felkészülésük mennyire volt sikeres.

A magyar katonák szerepvállalása 1993-ban kezdődött Cipruson, 1997-től egy század létszámmal vagyunk jelen, vegyes szlovák-magyar zászlóaljban látjuk el feladatainkat egyre nagyobb nemzetközi elismertsége mellett. Nyolcvannégy katona szolgál a sziget tűzszüneti zónájának negyedik szektorában. Ott vannak a nicosiai főparancsnokságon, a famagusztai szlovák-magyar keleti szektor parancsnokságán, a Szent István-táborban, valamint a 91-es számú megfigyelőponton.

A helyőrségparancsnok beszédében hangsúlyozta, hogy az állomány tagjainak fegyelmezettnek, fedhetetlennek, példamutatónak kell lennie a nemzetközi összehasonlítás tekintetében is. A külföldi missziókban megfordultak számára nem cseng üresen az a mondás, hogy határainkon túl külön-külön, és együtt is Magyarországot képviselik.

A dandártábornok tolmácsolta Tömböl László altábornagynak, a Magyar Honvédség összhaderőnemi parancsnokának üdvözletét és jókívánságait a kiutazó állománynak és a családtagjaiknak.

1595879750
1595879750