Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

NATO futás Koszovóban is

Szöveg: Schéda Erzsébet zászlós | Fotó: Jánosi Eszter főhadnagy |  2020. október 26. 15:34

Magyar katonák is részt vettek az MH KFOR Kontingens 23. váltásának szervezésében Koszovóban megrendezett NATO futáson. A Novo Seló-i táborban megtartott sporteseményre nevezők egyéni és váltó versenyszámban indulhattak a 10 kilométeres távon.

NATO futás (2)

A katonák sport és futás iránti elhivatottságát jól mutatja, hogy az egyéni táv teljesítésére – mind a kontingens állományából, mind pedig az egyéni beosztást ellátók közül – több mint százan jelentkeztek.

Köszönhetően a NATO futást szervező Budapesti Atlétikai Szövetség munkatársainak, a műveleti területen szolgáló katonák is átvehették a verseny teljesítéséért járó NATO emblémás pólókat és érmeket. Az eredményhirdetésen – amit az 1956-os forradalom kitörésének 64. évfordulóján, október 23-án tartottak meg – Hodoniczki Mátyás alezredes, kontingensparancsnok adta át az elismeréseiket azoknak, akik a legjobban teljesítettek a női és a férfi kategóriákban.

sorakozó (1)

A koronavírus-járvány miatt a versenyen a futók nem egyszerre, hanem időeltolással rajtoltak el. A tábor jelentős szintkülönbsége ellenére minden résztvevő szintidőn belül teljesítette a távot. Az első helyen Seres Flórián főhadnagy végzett, a második helyezett Benke Tibor szakaszvezető lett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Reznicsek Zsolt őrmester állhatott fel.

GALÉRIA