Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

hibrid hadviselés

P4257784

Egy korszak vége

2022. április 26. 14:50

A NATO ismét visszatér alapfeladatához: a tagállamok védelméhez, az Észak-Atlanti Szerződés 5. cikkelye alapján. Ez azt is jelenti, hogy a sok irányból vitatott hibrid hadviselés helyett a hagyományos, gépesített haderőkkel végzett műveletek jelentek meg, mint veszélyforrás – hangzott egy budapesti biztonságpolitikai előadáson április 25-én.

Torino

Torinói munkaértekezlet hibrid hadviselés témában

2022. március 19. 11:01

Az „Interdiszciplináris Oktatás és Tréning a Hibrid Hadviselés területén” elnevezésű pályázatot megvalósító nemzetközi konzorcium február 28. és március 3. között Torinóban tartotta munkaértekezletét, az úgynevezett első transznacionális projekttalálkozót. A projekt megvalósítását a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (NKE HHK) vezeti és az egyetem Nemzetközi Irodája koordinálja. Az eseményen dr. Jobbágy Zoltán ezredes, a projekt szakmai vezetője, Zsigmond Edina projektmenedzser, valamint prof. dr. Molnár Anna vett részt.

Képernyőkép 2022-01-20 093442

Nemzetközi katonai etikai konferenciát rendez az NKE

2022. január 31. 11:13

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) az EURO ISME (The International Society for Military Ethics in Europe) nemzetközi katonai etikai szervezettel közösen Budapesten rendezi meg az EURO ISME 11. éves konferenciáját május 18-20. között.

KAP 02

Háború a szürke zónában

2021. december 6. 10:49

Néhány hete rendezte meg Budapesten az MH Transzformációs Parancsnokság Honvéd Tudományos Kutatóhely (HTKH) azt a nemzetközi konferenciát, amely napjaink egyik legfontosabb biztonsági kihívását, a hibrid hadviselést elemezte. A szimpózium kapcsán Kiss Álmos Péterrel, a HTKH vezető kutatójával beszélgettünk felkészültségről, lehetőségekről és válaszokról.

ABV RIÉR (nyitó)

Rendszergyakorlatot tartottak

2021. november 28. 8:45

Az MH Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központ (MH GAVIK) több mint egy évtizede felelős az évente megrendezett rendszergyakorlatért, melynek segítségével a központ katonái az MH Atom, Biológiai, Vegyi Riasztási és Értesítési Rendszer (MH ABV RIÉR) képességet tartják szinten, illetve fejlesztik.

cyber war

Partnerségi együttműködési pályázatot nyert hibrid hadviselés témában az NKE

2021. október 9. 10:05

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem mint konzorciumvezető az Erasmus+ Együttműködési Partnerség a Felsőoktatásban program keretében 2021 májusában „Interdiszciplináris Oktatás és Tréning a Hibrid Hadviselés területén” (Interdisciplinary Education and Training on Hybrid Warfare) címmel pályázatot nyújtott be. A projekt tervet a Tempus Közalapítvány sikeresnek értékelte, így a program 369.950 euró támogatást nyert.