Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

pilóta

20220621_174500

Huszonnégy év után újra magyar katonai pilóták diplomázhattak

2022. június 30. 13:40

Még 2017 novemberében jelentették be, hogy két évtizedes kihagyás után újraindul a hazai pilótaképzés a 2018/19-es tanévtől, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán. A szakmai elméleti és gyakorlati repülőkiképzés helyileg az Ittebei Kiss József hadnagy Helikopter Bázison zajlott.

Szolnok kép 1

Vendégelőadók tartottak órát a leendő pilótáknak és repülésirányítóknak

2022. április 18. 9:52

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar szolnoki kampuszán az elméleti tanórák és előadások sorát meghívott előadók gazdagították. Legutóbbi vendég előadók Koller Kinga és Zolnai Lea főhadnagyok voltak, akik az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison repülőgép-vezető tiszti beosztást töltenek be Airbus A319 és Falcon 7X típusú repülőgépeken.

magyar-bolgár_kiképzés (nyitó)

Virtuális valóság a pilótáknak

2022. március 25. 10:59

Bolgár-magyar helikopter pilóták második közös kiképzését hajtják végre az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison a héten.

ittebei_Archív (2)

A „levegő lovagja”, aki emberségesen küzdött

2022. január 28. 16:47

Ittebei Kiss József hadnagy az első világháború egyik legeredményesebb magyar pilótája volt. Emlékét az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis méltó módon ápolja, rendszeresen megemlékeznek laktanyájuk névadójáról.

Katonadolog_MH

Rohamléptekben fejlődik a légierő

2022. január 6. 17:40

„A légierő fejlesztése terén abszolút jó úton járunk, főleg, ha azt vesszük figyelembe, hogy 1990 után nem igazán történt modernizáció. Az első komolyabb lépésre csak 2005-ben, a Gripen-beszerzés szerződésének aláírásával került sor. A haderőnem a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében az elmúlt években óriási fejlődésen ment keresztül” – nyilatkozta Kilián Nándor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága légierő haderőnemi szemlélője a Spirit FM „Katonadolog” című műsorának január 6-ai, csütörtöki adásában.

helikopterpilóták_Balatonakarattya (4)

Ismét Balatonakarattyán találkoztak a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok

2021. október 9. 20:53

Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.

pilótanok - index

Pilótanők

2021. szeptember 9. 10:24

Hatalmas sikerrel zárult a Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató Kecskeméten. A levegőben és szárazföldön egyaránt lenyűgöző programok bebizonyították, hogy a mai Magyar Honvédség már egy modern, ütőképes haderő, amely nem csak a legkorszerűbb haditechnikai eszközökkel bír, de olyan kiválóan felkészített katonákkal is, akik nagy odafigyeléssel, profizmussal és hazaszeretettel kezelik azokat. Bár régebben ritkaságnak számított, ma már örömmel látni, hogy köztük szép számmal jelen vannak női bajtársak is. Ahogy a légierőnél is...