Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sallai Zsófia

nke_nyilt_nap_nyitó

Rekordszámú részvétel az NKE nyílt napján

2022. november 29. 15:57

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) központi nyílt napján több mint háromezren látogattak el a Ludovika Campusra, ahol az egyetem képzéseiről és a hallgatói életről is tájékozódhattak az érdeklődők november 25-én.

6_ludovika_kiallitas_megynito_2022-2

Kitárja kapuit a Ludovika Történeti Kiállítás

2022. szeptember 15. 9:34

Ingyenes, vezetéses látogatás keretében lehet megtekinteni a Ludovika Történeti Kiállítást a Kulturális Örökség Napjai programsorozat részeként. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Szárnyépületében idén megnyílt interaktív tárlat szeptember 17–18-án várja az érdeklődőket.

koreai nemzetvédelmi egyetem rektor 2[2]

Partnerségi megállapodás új alapokra helyezve

2022. május 15. 12:00

Csoma Mózes, Magyarország szöuli nagykövete hivatalában fogadta Jung Hae Ilt, a Koreai Nemzetvédelmi Egyetem rektorát Magyarország Szöuli Nagykövetségén május 9-én, hétfőn.

1_a_17_szzad_hadviselesenek_targyi_emlekei_2022-2

A 17. század hadviselésének tárgyi emlékei – kiállítás a HHK-n

2022. május 1. 17:46

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán (HHK) működő Ludovika-történeti Kutatóműhely újabb tárlaton mutatja be kutatásainak eredményét. Padányi József vezérőrnagy, az NKE HHK Katonai Műszaki Doktori Iskola és a Ludovika-történeti Kutatóműhely vezetője, Németh Balázs hadtörténész, a HHK Hadtörténelmi, Filozófiai és Kultúrtörténeti Tanszékének adjunktusa, valamint az NKE EK HHK Kari Könyvtár gyűjteményéből nyílt kiállítás az NKE HHK Kari Könyvtárában április 27-től.

Szent_Borbala_avatas_3

Szent Borbála, a tüzérek védőszentje

2022. március 21. 15:52

„Nagy esemény történt a Ludovikán, hiszen visszakerült egy olyan szobor, amelyet annak idején, 1939 májusában avattak itt fel” – mondta Szent Borbála szobrának avatóján Csikány Tamás dandártábornok, tudományos rektorhelyettes a Ludovika Campuson március 17-én.

9_ludovikas_eletutak_sara_erno-2

Megnyílt a Sára Ernő magyar királyi tüzér főhadnagy életútját bemutató kiállítás

2021. december 14. 9:42

„Ez a hatodik alkalom, hogy bemutatunk és példaként állítunk olyan ludovikás életutat, amelyről azt gondoljuk, hogy olyan átadható értékhalmaza van, amely figyelemre méltó” – fogalmazott köszöntőbeszédében Padányi József vezérőrnagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika-történeti Kutyatóműhely Ludovikás Életutak című kiállítássorozatának újabb állomásán, melynek keretében Sára Ernő magyar királyi tüzér főhadnagy (1914-1981) életútját bemutató kiállítás nyílt az NKE főépületének földszinti Egyetemtörténeti Kiállítóterében december 9-én.

mestertanári

NKE-s oktatók munkáját díjazták

2021. november 29. 19:11

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) három oktatója is díjat vehetett át az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) 35. Országos Tudományos Diákköri Konferenciájának (OTDK) záróünnepségén a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében, november 24-én.

8_lo_es_hadsereg-2

Magyarságtudat, hazaszeretet, nemzeti értékek

2021. október 17. 14:19

„Azok, akik a huszárság hagyományainak ápolását és őrzését tűzték ki célul, meg szeretnék mutatni a mai társadalomnak, hogy katonai elődeik hogyan harcoltak, hogyan éltek, milyen mentalitással rendelkeztek és milyen szellemiséget képviseltek. Mindez olyan érték, melyet nem szabad veszni hagynunk” – fogalmazott Csikány Tamás dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos rektorhelyettese az intézmény Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (HHK) „Ló és Hadsereg" című konferenciáján és kiállításán elhangzott köszöntőjében, október 12-én.