Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

NKE: utolsó lehetőség a felvételi előtt

Szöveg: Sallai Zsófia | Fotó: archív felvételek, NKE |  2024. február 5. 11:02

A február 15-i jelentkezési határidő előtti utolsó, online nyílt napját tartja február 8-án 16 órától a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE), amelyet élőben követhetnek az érdeklődők az NKE Facebook-oldalán.

NKE_nyílt nap

Az esemény az egyetem rektorának nyitó gondolataival veszi kezdetét, majd a rektori köszöntő után a hazai és nemzetközi közigazgatási szakemberek és vezetők bázisintézményének, az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar nemzetközi képzéseit és mobilitási lehetőségeit ismerhetik meg az érdeklődők.

Az online nyílt nap során bemutatkozik a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, amelynek képzései mellett a sajátos felvételi követelményeiről és a honvéd tisztjelöltek mindennapjairól is tájékoztatást kapnak a résztvevők. Az egyetem egyik legnépszerűbb képzéséről, az országban egyedülálló nemzetközi biztonság és védelempolitikai (civil) alap- és mesterszakokról is hallhatnak a leendő felvételizők.

NKE_2

A rendészeti és a katasztrófavédelmi pálya iránt elkötelezettek a rendőr tisztjelölti jogviszonyról, a rendvédelmi tisztjelöli jogviszony legfontosabb jellemzőiről, valamint a felvételi alkalmassági vizsgálatokról és a rendészeti életpálya lehetőségeiről a Rendészettudományi Kar munkatársaitól értesülhetnek.

Aki a vízügy területén képzeli el a jövőjét, részletesen megismerheti a bajai Víztudományi Kar képzéseit és hallgatói életét, és hallhat a kar gyakorlati, terepi munkáiról, expedíciós feladatokról és a karon belüli tehetséggondozásról is.

Az NKE tanulmányokon felüli szakmai és tudományos tevekénységeiről, a közigazgatási képzésekről is szó esik az online nyílt napon, de a közszolgálati kommunikáció iránt érdeklődők is képet kaphatnak a nemrég elindult kommunikáció- és médiatudomány mesterszakról, amely a magyar (és későbbiekben a nemzetközi) felsőoktatási térben is a közszolgálati kommunikáció fejlesztését és a digitalizációt hangsúlyozó, egyedülálló képzési karakterrel rendelkezik.

01_HSZ3953

Az élő közvetítést követők virtuális campustúrán bejárhatják a Ludovika Campus, a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus, valamint a Víztudományi Kar bajai campusát, ahol betekintést nyerhetnek az egyetemista lét mindennapjaiba, és megnézhetik Budapest egyik legnagyobb háromnapos tavaszi fesztiválja, a Ludovika Fesztiválról készült videót is.

Az online adás során a felvételivel kapcsolatos kérdésekre az NKE Oktatási és Tanulmányi Irodájának munkatársai válaszolnak.

Azok a felvételizők, akiknek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képzéseivel kapcsolatban február 15-ig megválaszolatlan kérdése maradt, látogassanak el a felveteli.uni-nke.hu oldalra, ahol a képzések mellett számos hasznos információ, videó és kiadvány várja a tájékozódni vágyókat. Konkrét kérdésekkel kapcsolatban a kari tanulmányi osztályok munkatársai állnak rendelkezésre.

Az online nyílt nap részletes programja ITT olvasható.

NKE_3
Forrás: uni-nke.hu
Kapcsolódó cikkek