Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Zavodnyik Blanka

infokomm

Az információbiztonság tudományos és gyakorlati megközelítése

2021. május 20. 20:25

„Egyensúlyba kell hozni az infokommunikációs ágazat tudományos és gyakorlati részét” – hangzott el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Híradó Tanszékének online rendezvényén, ahol a katonai információbiztonság aktualitásairól tanácskoztak a résztvevők.

Ádám Balázs

A kutatás egy hosszú távú befektetés

2021. április 18. 7:19

Két dolgozattal is részt vesz az idei Országos Tudományos Diákköri Konferencián Ádám Balázs honvéd tisztjelölt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar harmadéves hallgatója.

Ruszin_archív

Próbálj újat teremteni!

2021. április 14. 18:35

Idén ismét a Nemzeti Közszolgálati Egyetem ad otthont az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Had- és Rendészettudományi szekciójának. Az április második felében zajló online konferencia 35. alkalommal várja a jelentkezőket, hogy különböző szekciókban mérjék össze tudásukat. A mostani konferencia más lesz, mint a korábbiak, mert mellőzi a személyes találkozókat, új megoldásokra sarkalva ezzel nem csak a szervezőket, de a résztvevőket is. A nagymúltú esemény sokakat indított el a tudományos pályán – őket kérdezzük a következő hetekben arról, hogy mit adott nekik az OTDK és milyen tanáccsal tudnak szolgálni a versenyzők számára?

mi17_7_kicsinyített

Pilótaélet egy modern hadseregben

2021. február 10. 8:07

Pilótákat, repülésirányítókat és repülőműszaki szakembereket is képez a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon működő állami légiközlekedési szakán. A végzettek általános katonai-, és speciális, légiközlekedési ismeretekkel is rendelkeznek, így jó eséllyel helyezkedhetnek el az állami szféra repüléssel és légiközlekedéssel foglalkozó szervezeteinél.

varazslatos logisztika

A varázslatos logisztika

2021. február 3. 14:24

Katonai logisztikusokat is képeznek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán. A képzés során polgári logisztikai ismereteket is elsajátítanak a honvéd tisztjelöltek.

Magyar Kiralyi Honvedseg

Ludovika Szabadegyetem: a Trianon utáni vízválasztó évek

2020. november 23. 18:31

„Létrejött egy hatalmas hézag az elmélet és a gyakorlat között” – jellemezte a Trianon utáni Magyar Királyi Honvédség állapotát dr. Horváth Csaba ezredes, a Ludovika Szabadegyetemen tartott online előadásában.

1_unnepi_szenatusi_ules_2020_11_05-2

Doktoravatás és kitüntetések a Magyar Tudomány Ünnepén

2020. november 9. 9:33

Doktori és habilitált doktori okleveleket, valamint egyetemi elismeréseket is átadtak a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen rendezett szenátusi ülésen, a napokban Budapesten.

1596080947

Vallás és biztonság a koronavírus idején

2020. június 23. 11:37

Több mint félszáz hazai és külföldi résztvevője volt annak a nemzetközi online konferenciának, amelyet vallás és biztonság témakörben tartott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara (HHK). A résztvevők arra tettek kísérletet, hogy válaszokat adjanak a koronavírus-járvány kapcsán felmerülő vallási-biztonsági kérdésekre.

×