Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Erbilbe és Bagdadba látogatott a Honvéd Vezérkar főnöke

Szöveg: Honvéd Vezérkar |  2018. december 14. 13:09

Irakba látogatott december 9-12. között Korom Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke és az általa vezetett delegáció.

1599197231
Korom Ferenc altábornagy Erbilben meglátogatta az ott missziós szolgálatot teljesítő magyar katonákat. Tájékozódott a magyarok műveleti feladatairól, a szolgálati-, az élet- és a munkakörülményekről, valamint karácsony alkalmából a tárca ajándékcsomagjait is átadta a katonáknak.

A csapatlátogatás mellett a Honvéd Vezérkar főnöke Bagdadban megbeszélést folytatott Authman Ali Frhood Alqanami vezérezredessel, az iraki hadsereg vezérkari főnökével, valamint Chad P. Franks vezérőrnaggyal, az Egyesített Összhaderőnemi Harccsoport parancsnokhelyettesével.

1599197231
Iraki tartózkodása során Korom Ferenc altábornagy találkozott még Antonio Fantastico ezredessel, a Kurdisztáni Kiképzési Koordinációs Központ parancsnokával, Salah Salin Nashat dandártábornokkal, a kiképzőbázis peshmerga parancsnokával, Karim Sinjari Peshmerga miniszterrel, valamint Jamal Mohammad Omer altábornaggyal, a peshmerga vezérkari főnökkel.

A megbeszélések során áttekintették Irak politikai és biztonsági helyzetét. Szó esett az iraki Operation Inherent Resolve művelethez történő magyar hozzájárulásról, illetve a NATO Mission in Iraq műveletben tervezett magyar részvételről. Ugyancsak napirendre került az iraki biztonsági erők és a Magyar Honvédség közötti lehetséges együttműködés kérdése is.

1599197232
Fotó: Honvéd Vezérkar