Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megszólítják a fiatalokat

Szöveg: Faragó Fanny |  2017. április 6. 16:51

Toborzónapot, valamint katonai pályára irányító foglalkozásokat szervezett az MH Logisztikai Központ és az MH Anyagellátó Raktárbázis április 5-én, szerdán a dabasi Táncsics Mihály Gimnáziumban. A résztvevő diákok érdeklődését a Magyar Honvédséget népszerűsítő előadásokkal és programokkal próbálták felkelteni.

Ahogy a programsorozat előző állomásán – a dabasi Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégiumban – a mostani rendhagyó tanórákon is a katonai pályafutása során szerzett tapasztalatairól beszélt a diákoknak Bartos Nándor szakaszvezető, az MH Anyagellátó Raktárbázis munkatársa. Az MH Katonai Közlekedési Központ szervezeti felépítését az alakulat vezénylőzászlósa, Sári Zsolt törzszászlós ismertette, majd az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred feladatrendszerével ismerkedhettek meg a fiatalok Végül pedig az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokságtól Csuha Ádám törzsőrmester szólt a katonai toborzás rendszeréről. 

1596030055

Az előadásokat követően a diákok a mobillőtéren próbálhatták ki az airsoft-fegyvereket, majd megtekinthették az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred katonai közelharc-bemutatóját és az MH Katonai Rendészeti Központ kiállított járőrautóit. Az épületben egész nap ruházati-, fegyverzettechnikai-, híradó- és vegyvédelmi bemutatókat tartottak, a város főterén pedig az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár különleges díszelgőcsoport látványos előadása szórakoztatta az érdeklődőket.

1596030056

„A diákokban ott van az érdeklődés a katonaság iránt, ezért öröm számunkra, hogy a Magyar Honvédség ilyen szép számmal és színes programlehetőségekkel látogatott el hozzánk. A honvédség felkészültsége, felszereltsége és kinézete mindannyiunk számára szívet melengető. A nemzeti nevelés és a hazaszeretetre való buzdítás minden oktatási intézménynek fontos, ezért is szerepel jövőbeli terveink között a »honvédelmi alapismeretek« érettségi tantárgy bevezetése a képzésünkbe" – mondta el a honvedelem.hu érdeklődésére Pásztor Gergely, a gimnázium igazgatója.

1596030056


Fotó: a szerző felvételei