Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Miniszteri látogatás a magyar-szerb határ térségében

Szöveg: honvedelem.hu |  2015. szeptember 12. 20:04

Az Ideiglenes Biztonsági Határzár építési munkálatait és a Határozott Fellépés 2015 gyakorlat vezetési pontját tekintette meg szombat délután dr. Simicskó István honvédelmi miniszter és dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök a magyar-szerb határ térségében.

1596000047

Fokozott tempóban folynak a magyar-szerb határon megépítendő Ideiglenes Biztonsági Határzárral kapcsolatos munkálatok – jelentette ki Simicskó István honvédelmi miniszter azután, hogy személyesen tett látogatást a térségben.

Programja során a tárcavezető először Hódmezővásárhelyen, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) Előretolt Vezetési Pontján tekintette meg a Határozott Fellépés 2015 gyakorlaton résztvevő katonák bemutatóját, beleértve a rendőrökkel közösen végrehajtandó, tömegkezelési feladatokkal összefüggő felkészítést. A gyakorlat során a Honvéd Vezérkar főnök jelentést tett a miniszternek arról, hogy a katonák felkészültek a szükséges feladatok végrehajtására.

1596000047

Ezt követően a honvédelmi miniszter katonai helikopterrel, Bácsborsód térségében megtekintette az Ideiglenes Biztonsági Határzár építésében résztvevő honvédségi egységek munkáját.

A látogatást követően Simicskó István hangsúlyozta: az elmúlt napokban jelentősen megnövelték a magyar-szerb határon szolgálatot teljesítő katonák létszámát, amely mára mintegy 4300 főre emelkedett.

1596000048

A tárcavezető kijelentette: a határzárral kapcsolatos munkálatok fokozása mellett a Magyar Honvédség az elmúlt napokban felkészült arra, hogy a jogszabály-változások hatályba lépésétől kezdődően magas szakmai színvonalon képes legyen segíteni a rendőrség munkáját.

A katonák felkészítése során külön hangsúlyt fektetnek a feladatból adódó pszichológiai alkalmasság fokozására – tájékoztatott Simicskó István.

1596000048

Fotó: Búz Csaba hadnagy