Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szentendrén tartotta országos sportnapját a Hososz

Szöveg: Dr. Varga József |  2012. május 29. 15:01

A Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége (Hososz) – együttműködve a Honvédelmi Minisztériummal, a Magyar Honvédséggel és az MH Altiszti Akadémiával – Szentendrén, a Görgey Artúr laktanyában rendezte meg hetedik országos sportnapját május 24-én.

1595936436
A laktanya alakulóterén felsorakozott tizennyolc honvéd sportegyesület mintegy ötszáz versenyzőjét Horváth Gábor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka, Mikusi Zsolt ezredes, az alakulat parancsnokhelyettese, a szervezőbizottság elnöke, valamint Farkas László, a Hososz elnöke köszöntötte.

A versenyzők összesen tizenhat sportágban – kispályás labdarúgás, úszás, atlétika, asztalitenisz, sakk, lövészet, birkózás, erős emberek versenye, evezős-ergométer verseny, tollaslabda-csapatbajnokság, íjászat, tájékozódási futás, strandröplabda, petanque, lábtenisz, természetjáró teljesítménytúra – mérték össze erejüket, tudásukat és felkészültségüket.

A versenyen a következő eredmények születtek:

  • 1., Honvéd Szondi György Sportegyesület

  • 2., Honvéd Zrínyi Sportegyesület

  • 3., Honvéd Auróra Sportegyesület

A szervezőbizottság a Hososz-sportnap keretében, azzal egy időben rendezett honvédelmi járőrversenyt Budapest és Szentendre középiskolái részére.  A meghívásos csapatversenyen az indulóknak járőrjellegű feladatokat kellett végrehajtaniuk az előre kijelölt, csaknem négy kilométer hosszú pályán.

1595936436
A járőrverseny során a csapatoknak az alábbi feladatokat kellett teljesíteniük: kézigránát-célbadobás, akadálypálya, lövészet, sebesültellátás, egészségügyi ismeretek, elméleti teszt, katasztrófavédelmi ismeretek, rádiós iránymeghatározás, híradás.

A honvédelmi járőrversenyen az Egressy Gábor Kéttannyelvű Műszaki Szakközépiskola, a
Puskás Tivadar Távközlési Technikum, a Wesselényi Miklós Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola, a Than Károly Ökoiskola Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola, valamint a Petzelt József Szakközépiskola csapatai vettek részt.

A Hososz-sporttalálkozó, valamint a járőrverseny is sportszerűen és színvonalasan zajlott le − tájékoztatták a szervezők honlapunkat.  Az esemény rangját növelte, hogy korábbi kiváló sportolók, köztük olimpikonok is jelen voltak a versenyen, és a díjak átadásában való közreműködésükkel népszerűsítették a szabadidős és versenyszerű sportolást.

Fotók: Galovtsik Gábor

További képekért kattintson galériánkra!