Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Virtuális kiállításmegnyitó a Stefánia Palotában

Szöveg: Aranykovács Andrea |  2017. április 28. 18:03

Április 21-én, a Honvéd Kulturális Központ – Stefánia Palota báró Aczél Béla termében nyitották meg a Stefánia Szoborpark tavaszi tárlatát. A kiállítás az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár és a Magyar Kulturális Egyesület elnöke, Klacsmann Péter együttműködése jóvoltából jött létre.

1596031222

A szoborpark megnyitóján a vendégeket Baráth Ernő ezredes, dandárparancsnok köszöntötte. Elmondta, hogy a kiállítás célja a kortárs hazai köztéri szobrászművészet bemutatkozási lehetőségének kiszélesítése volt. Az ezredes hangsúlyozta: a honvédség számára mindig fontos volt a képzőművészet támogatása, méghozzá nemcsak az alkotások bemutatására szolgáló kiállításokkal, hanem az évente kétszer megrendezésre kerülő katonai képzőművészeti táborok szervezésével is.

Wolmuth István, a Belváros-Lipótváros önkormányzatának kulturális tanácsnoka, a Belvárosi Művészeti Ösztöndíj és a Belvárosi Művészeti Napok létrehozója beszédében elmondta: a szoborkiállítással az intézmény kertje egyedivé vált, az alkotásokkal olyan plusz tartalmat kapott, amelyen keresztül a művészet az ide látogatókat is megérinti. A beszédek után a résztvevők virtuálisan járták körbe vetített képek segítségével a kiállított műalkotásokat, és közben a kiállító szobrászok meséltek önmagukról és alkotásaikról.

1596031223