Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Balkánra készülnek

Szöveg: Kelemen Ilona | Fotó: a szerző felvételei |  2022. február 28. 13:29

Az Egyesített Balkáni Hadszíntéren egyéni beosztásokba tervezett közel harminc fős váltóállomány részére tartottak célfelkészítést február 21-25. között Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban.

DSC_0001

A misszió-orientált képzés részeként a bosznia-hercegovinai (EUFOR) és koszovói (KFOR) külszolgálatra készülő katonák - egyebek mellett - a hadszíntér katonaföldrajzi értékeléséről, médiakezelési ismeretekről, elektronikus információ- és dokumentumvédelemről szóló előadáson, illetve pénzügyi, biztosítási és vámtájékoztatón vettek részt.

A felkészítés során számos olyan területet érintettek, amely a műveleti területen jellemző vallásismerettel, kulturális különbségekkel és az esetleges biztonsági kockázatokkal, veszélyek kezelésével foglalkozott. A központba friss missziós tapasztalatokkal rendelkező katonák látogattak el, hogy megosszák élményeiket és tanácsokkal lássák el a külszolgálatra készülőket, akik mindemellett a hadműveleti területen szolgáló mindkét – KFOR és EUFOR – törzzsel történt élő videókonferencia során naprakész információkkal is gazdagodtak.

Az egyhetes felkészítés zárásaként Asztalos Lajos őrnagy, a központ megbízott parancsnokhelyettese adta át a tanfolyam elvégzését igazoló oklevelet.