Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A fotósok optikája elől nem lehetett menekülni!

Szöveg: Demény Andrea hdgy. |  2009. október 21. 15:25

Augusztusi látogatásuk után ismét a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg egy 10 fős delegációja érkezett a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájába a magyar-kínai katonai kapcsolatok megerősítése céljából.

Zhang Yang altábornagy, Guangzhou Katonai kerület politikai biztosa vezette küldöttséget Huszti András dandártábornok, az alakulat parancsnoka fogadta, és adott széleskörű tájékoztatást a tatai dandárról. A vendégek betekintést nyertek a Lövészdandár tevékenységébe, szervezeti sruktúrájába, képet kaptak a technikai felszereltségről, kiképzésről és missziós felkészítésekről. Az ismertető és a kérdések megválaszolása után az altábornagy kifejezte örömét, hogy megismerhette alakulatunkat, és lehetősége van a PRT 8. váltásának lövészetét megtekinteni a szomódi lőtéren.

Kender Tamás alezredes, a dandár parancsnokhelyettese bemutatta a lőteret, majd a kérdésekre válaszolva fejtette ki bővebben a felkészülő állomány munkáját. A delegáció tagjai eközben megragadva az alkalmat, számtalan fotót és videofelvételt készítettek a kézi és harcjármű toronyfegyverekkel végrehajtott lövészetről, és persze a fogadó felek sem menekülhettek a fotósok optikája elől.

A program végén Huszti tábornok egy hagyományos magyar ebédre invitálta a vendégeket, melyen az altábornagy hosszan fejtette ki elismerését az átfogó és részletes beszámolóval kapcsolatban, méltatta az alakulat parancsnokának hozzáállását, szakmai felkészültségét, elkötelezettségét, és örömét fejezte ki a barátságos és közvetlen fogadás kapcsán.